Eudo |
|
(16.8.2019 15:27:53) "Ungspannkaka" 4 porce 3 dl hladke mouky trochu sul 6 dl mjölk 3 vejce
naslehat (=palacinkove testo)
nalit do pekacku 30x40 cm
225°C ca 20 min
k tomu brusinkova marmelada
jiny druh: vylozit pekacek nakrajenym bacon, nalit na to
|
Eudo |
|
(16.8.2019 15:36:06) jo, to je recept -
ja to delam jinak, podle voka: Dam tam vic mouky a lzicku prasku do peciva. pak to treba staci pro jednu porci navic
|
Eudo |
|
(16.8.2019 15:39:50) muzes do toho nastrouhat mrkev/brambory / jablka
https://www.ica.se/buffe/artikel/god-ugnspannkaka/
|
Eudo |
|
(16.8.2019 16:03:48) konsistence je spis jako amoleta (=neni to takovy dirkovany, jako bublanina, ale spis hutnejsi).
Podle receptu to delat nemusis, vzdycky z toho neco jedlyho vyjde. Vic vajec / vic mouky a mas vic jidla. Puvodne se do toho prasek do peciva nedava, ale ja to mam rada takovy nakypreny, nafoukne se to a je to lehci, nez ta palacinka.
|
Okolík |
|
(16.8.2019 17:54:42) Eudo to vypadá zajímavě, to zkusím...
|
|
|
|
HelenaPa |
|
(16.8.2019 15:42:10) Eudo, to je pečená tlustá palačinka?
|
Eudo |
|
(16.8.2019 16:01:42) jo, na obrazku na linku je videt.
Je to rychly, kdyz mas vic lidi ke stolu (=misto palacinek). Kraji se porce na kostky. Ja ti nekdy zaleju kosticky zbyleho masa, nasekanou sunku, zampinoy ap. K tomu nejaky salat nebo hromadku marmelady nebo rozmackanych malin aj. Deti to milujou.
|
Fern |
|
(16.8.2019 20:40:57) tak pro mě by toto bylo nepoživatelné,100x radši křehkou amoletu jak třebas s dobrou šunkou či ještě navíc s uvnitř zapečeným sýrem třebas nebo marmeládou.
Ten tvůj recept to je taková tlipa tak vhodná někam na hory,kdy už všechno dojde a tak se sní zhladu už potom všechno.
|
|
|
|
|
|
|
|