žlutá růže |
|
(18.5.2019 16:28:09) Ahojte - prosím operativně o radu - dělám takový lehký moučník, jen upéct piškot, potřít kysanou smetanou a nahoru jahody. Tu smetanu jsme původně chtěla smíchat s takovým tím ztužovačem zastudena, mám ho vždy doma, ale dnes není... Co myslíte - mohu korpus potřít samotnou kysanou smetanou ? ztuhne to trochu, aby to šlo krájet ? Dělám to v kulaté dortové formě. Event. nějaký plán "B" ? nákup není možný děkuji
|
P.T. Cruiser |
|
(18.5.2019 16:52:09) Rozmíchat s uvařeným pudinkem nebo maizenou, smetana by jakž takž ztuhla druhý den, až se vsákne do těsta.
|
|
breburda71 |
|
(18.5.2019 17:27:20) Kdyby to nevadilo, tak můžeš zahustit kakaem a moučkovým cukrem ( tu zakysanou smetanu)..
|
|
darinaa |
|
(18.5.2019 17:57:31) Přidej moučkový cukr, bude to ok. Ztužovač vůbec nepoužívám.
|
|
Bouřka |
|
(18.5.2019 17:59:43) Nech tu smetanu vykapat, bude pak pevnější. Dělala jsem nedávno do vrstveného dezertu. Krém byl vlastně jen ta odkapaná smetana (18% z Lidlu) s cukrem a drželo to dobře. Nebo teda použít klasickou želatinu, máš-li.
|
Stáňa * |
|
(19.5.2019 9:41:45) Bouřko, jen tak pro zajímavost, co je to vrstvený dort?
|
TaJ |
|
(19.5.2019 9:51:33) Stáňo, řekla bych, že je to takový ten klasický nepečený dort formy - střídáš vrstvy piškotů (sušenek), smetany (nebo třeba tvarohového krému) a ovoce pořád dokola a pak to necháš vychladit, mňam, dala bych si
|
|
Bouřka |
|
(19.5.2019 11:54:38) Vrstvený je cokoliv, co skládáš z několika vrstev , ale většinu se to asi v tomhle smyslu používá, když se ti ty vrstvy opakujou. V mém případě to byl plát, smetana, plát, smetana....
|
|
|
|
|