Sněhulka a sněhuláčci |
|
(25.2.2019 16:29:02) Kdysi mě tu kdosi zaujal svým receptem na řízky: naložit přes noc do jogurtu, pak obalit v cornflakes a upéct. Prý jsou díky tomu jogurtu řízky jemné, odpadá práce s trojobalem a zkrátka je to super vychytávka. Znáte někdo, děláte? Chtěla bych to vyzkoušet a ráda si poslechnu vaše rady. Hlavní dotaz ale je - co pak s tím jogurtem? Přece ho jen tak nevyleju, zároveň jsem nikdy jogurt tepelně nezpracovávala a neumím si představit, jestli z toho jde nějaká omáčka nebo něco...?
|
Monika |
|
(25.2.2019 16:45:32) Recept jsem nikdy nezkoušela, ale pokud jde o to další nakládání s jogurtem - to maso snad jde naložit do tak malého množství jogurtu, že není potřeba nic "vylévat", protože skoro nic nezbude? Jinak tedy lze tučnější jogurt použít třeba na masovou směs stejně jako zakysanou smetanu - zamíchat na závěr přípravy, už na vypnutém ohni, dřív jsem to docela používala (udělá to trochu jako "omáčku"), ale manželovi to nějak nesedí, tak už jsem na to téměř zapomněla.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(25.2.2019 18:08:52) Na závěr při vypnutém ohni bych to nepoužívala, když se v tom vyluhovalo syrové kuřecí maso.
|
Monika |
|
(25.2.2019 22:31:54) No, já taky asi ne, jen to bylo jediné, co mě napadlo s jogurtem "na teplo".
|
|
|
|
Nella+2 |
|
(25.2.2019 17:09:03) Jogurtu jen tolik aby skoro nebylo co vylevat.
|
|
neznámá |
|
(25.2.2019 17:37:33) Já po naložení do jogurtu obaluji ve strouhance, ale to je jedno. Dost jogurtu zůstane na mase, zbytek vyhodím, nějak mě nenapadlo řešit.
|
|
Senedra |
|
(25.2.2019 17:41:28) vyhazuji.
Někdy dělám jinou variantu -nastrouhám nějaký tvrdý sýr ( eidam, ementál,...) a smíchám se strouhankou. Ve směsi obalím řízky a peču v troubě.
|
|
|