zerat |
|
(4.3.2018 14:06:44) Jaký chleba kupuješ? Půlku zabalenou do sáčku nebo celý bochník, který leží volně v prodejně v regálu? Jde o zapaření pečiva - už jsem x-krát viděla jak teplé bochníky rozpůlí a dají do sáčků - chleba se zapaří a snáze podléhá plísním. Už 3 roky nám peču domácí vlastní kváskový chleba (metodou jako pekly naše babičky, prababičky - 100% bez droždí)a ten začne plesnivět až po cca deseti dnech - řádně vychladlý, zabalený v čisté utěrce a v sáčku. Jinak u nás ale není nikdy déle než pár dní - sní se, část se rozdá (to co zplesnivělo byl zapomenutý kousek).
|
Bouřka |
|
(4.3.2018 15:55:11) Nám neplesniví ani po 10 dnech, normálně ztvrdne, ale nedávám ho do sáčku.
|
zerat |
|
(4.3.2018 19:02:59) Bouřko, jo to jo, ale já chleba dávám i do sáčku, protože tvrdý u nás nikomu nejede. Máme rádi čerstvý, takže raději se podělím s kámoškou popř. část zamrazím a peču častěji
|
|
|
Konzerva |
|
(4.3.2018 20:32:23) Balený ne, kupuju nebalený.
|
|
|