00 |
|
(29.1.2018 17:02:46) Prosím o radu na červené sladké zelí ...zamíchám ho pak do bramborových gnocchi s klobásou. Ještě nikdy jsem ho nepřipravovala - a synátor kyselý bílý nerad.
Koupím hlávku zelí, nakrájím na nudličky a dál?
Děkuji
|
muska22 |
|
(29.1.2018 17:08:40) Právě jsem v neděli vařila.Koupím v Lídlu ve sklince.Je to ve sladkokyselém nálevu,lépe se to dochucuje,a je rychleji uvařené.Z hlávky nedokážu zelí tak dochutit.
|
00 |
|
(29.1.2018 17:17:42) Hm, když Lidl mám momentálně mimo pole působnosti. Já koukala na pytlíkové (bylo kysané) a ve skle v tom nálevu a tam jsem si nebyla jistá, jestli se mi povede chuť hodit do sladka.
|
Nesulka+Niky+Vil |
|
(29.1.2018 17:26:37) Jakékoliv kysané zelí ve sklenici (bílé i červené) lze použít. Kupuji vždy v tom obchodě, který mám zrovna při ruce. Aby nebylo tolik kyselé, také máme rádi sladké, tak sliji nálev, případně ještě lehce propláchnu (ale to většinou není třeba), poté dusím a podlévám vodou, přidám trochu soli, kmínu, případně dosladím, zahušťuji syrovou na jemno strouhanou bramborou.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(29.1.2018 18:27:21) Ve skle mají všude, ale musí být sterilizované ne kysané. I v pytlíku existuje nekyselé, myslím, že Efko.
|
|
Monika |
|
(29.1.2018 19:04:20) V Kauflandu mají v pytlíku i sladkokyselé. Mamka, co ho objevila, tak už nic nevaří, jen ohřívá tohle a je dobré. Už jsem si ho taky koupila
|
|
|
|
neznámá |
|
(29.1.2018 17:34:53) Já pokrájené zelí trošku podleji vodou, fakt jen po dně kastrolu. Okmínuji, posolím a dám vařit. Osmažím si cibulku, hodně cibulky. DO měkkého zelí přidám smaženou cibulku, okyselím, osladím dle chuti popřípadě dosolím a hotovo, nezahušťuji.
|
|
Jitusch* |
|
(29.1.2018 17:43:32) Sladké zelí (bílé i červené) dělám podle receptu manželovy mamky. Větší cibuli (na kostičky) nechám zesklovatět na lžíci sádla, pak přidám 2 lžíce cukru, až je to opravdu hezky zkaramelizované, přidám nakrájené zelí, 3 špetky kmínu a 2 lžičky soli. Dusím do měkka,pak přikyselím cca 1 lžičkou octa (lepší je jablečný).Je to tak na jednu střední hlávku zelí.
|
Simeona+3 |
|
(29.1.2018 18:27:32) Jako Jitusch. Jen teda sladim a kyselim od oka, zalezi, jak sladke je to zeli od prirody.
|
|
|
Monika |
|
(29.1.2018 19:10:11) Dusím pokrájené zelí se solí a kmínem (stačí podlít trochu) cca 20 minut, pak sliju případnou tekutinu a zelí osladím a trochu okyselím octem podle chuti. Pak ho lehce popráším hladkou moukou a tu nechám pod pokličkou zapařit. Mezitím na trošce másla osmažím na jemno nakrájenou cibulku (do světle hněda) a tím zelí zaleju a všechno promíchám. Případně ještě dochutím. To je recept od mamky, ale jak píšu výš, ona poslední dobou přešla na pytlíkové - je to o dost jednodušší a taky dobré
|
|
TaJ |
|
(29.1.2018 23:48:35) My červené zelí kupujeme ve sklenici v nálevu...většinou v Kauflandu, nevím teď, co je to za značku...vyklopím ho, scedím ten nálev, v kastrolu zesklovatím cibulku, na ni dám to zelí, podliju a chvíli dusím, přidám trochu toho nálevu a osladím podle chuti...my ho máme radši sladší a ještě zahuštěné, takže nakonec ho zahustím trošičkou světlé instantní jíšky...děláme ho vždycky ke kachně, když se tu sejde širší rodina a všichni si ho pochvalují...
|
|
*Aida* |
|
(31.1.2018 1:20:17) Delam tohle https://www.deliaonline.com/recipes/collections/life-in-the-freezer/traditional-braised-red-cabbage-with-apples
|
|
|