Černá kronika | ![](/g/icon/melounx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:09:17) Myslím ty, co jsou teď v akci. Kupujete je? Jak je připravujete? Mám s krůtím masem minimální zkušenost, když už, tak krůtí prsa.
|
margotka78 alias shit-roller | ![](/g/icon/4116_5.gif)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:12:24) Nevím, jestli zrovna ty, které jsou teď v akci, ale krůtí stehna z Lidlu už jsem i měla. Normálně připravuju jako kuřecí. Vše v pohodě a chutnaly.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- | ![](/g/icon/eyeunivr.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:17:44) Z Lidlu nekupuju, ale krůtí stehna dělám často. Peču v troubě, jenom sůl,pepř a cibule.
|
Černá kronika | ![](/g/icon/melounx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:23:32) A přidáváš máslo? Cibuli dáváš syrovou?
|
Inka ..|-.|-.-|.- | ![](/g/icon/eyeunivr.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:26:37) Máslem vymažu pekáček, mám skleněný. Hromadu syrový cibule okolo. Krásně se upeče s masem.
|
|
|
|
Citronove koliesko | ![](/g/icon/lemon_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:19:03) Horné som používala na sviečkovú (bolo vynikajúce, chutilo ako hovadzie) Spodné som piekla ako kura. Chutné, akurát má veľa tých dlhých tuhých šliach (alebo čo to je).
|
Černá kronika | ![](/g/icon/melounx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:22:48) Aha, tak toto jsou ty dolní-spodní, takže tam budou ty šlachy? Vyndavají se před pečením nebo až během jídla?
|
magrata1 | ![](/g/icon/_aba6_4.jpeg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:38:44) Normálně z hotového. Jediný problém je s porcováním a že nejde vykostit.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | ![](/g/icon/eyeunivr.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:47:19) Když to pořádně upečeš, maso od kosti odpadne lehce.
|
magrata1 | ![](/g/icon/_aba6_4.jpeg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 14:21:37) To jo, ale syrové nevykostíš a z upečeného nenakrájíš úhledné porce
|
Inka ..|-.|-.-|.- | ![](/g/icon/eyeunivr.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 14:26:51) Tak to spodní stehno dám na talíř celý, ať si to každý obere sám a to horní za syrova odřežu od kosti a tu kost uvařím v polívce.
|
|
|
|
|
|
|
Černá kronika | ![](/g/icon/melounx.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:42:14) Díky, ještě to tedy promyslím.
|
margotka78 alias shit-roller | ![](/g/icon/4116_5.gif)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 13:45:33) Já bych se toho nebála
|
|
|
kambala pláááckááá | ![](/g/icon/fendi-micro-monster-baguette-bag-x.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 15:15:45) jestli jsou malý, kup jich cca 8 do jednoho pekáče husáku, jestli jedno veliký, stačí jedno.
našpikovat blanšírovanejma mandlema, potřít marinádou - med, olej, pepř, sůl, nakrájet hoooodně cibule na klínky, zasypat to celý cibulí a mandlema a vodu na tři prsty. dělat čtyři hodiny na málo přikrytý, pak odklopit, ohulit, hodinu to potírat a hicovat. pak vyndat, obrat maso a dát znova dodělat do tý šťávy a výpeku z cibule a masa, tak na půl hodiny.
k tomu pečenou bramborovou kaši zpevněnou vajíčkem, dovnitř pažitku a muškátovej ořech.
dokonalý slavnostní jídlo
|
KoproFka | ![](/g/icon/spirala.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 16:32:08)
jo to je luxusní mňamka, doporucuju!!![~w~](/g/s/22.gif)
tenhle recept od tebe uz jsem dlouho nedělala
Ja dost často pecu kureci stehna, nebo horni stehna, jen prospikovana maslem a osolena asi 3 hodiny na málo, pak jen dodělám kurcicku. Uplne nejradsi k tomu mam pečené hrušky s brusinkama a k tomu cerstvy chleba, ale je prakticky mozna jakakoli priloha, jako ke kureti![~w~](/g/s/22.gif)
|
Fren |
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 20:36:07) za 3 hodky pečení musí být kuřeí stehna na kaši ,zcela zbytečný takhle dlouho mít zapnutou troubu
|
jů | ![](/g/icon/oblicej9_1.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 20:56:54) Proč myslíš? Taky tak peču, pomalu a dlouho. Nechápu, jak někdo může upéct třeba kuře za hodinu, fuj
|
|
K_at |
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 21:06:08) Fren, možná tě to překvapí, ale záleží na teplotě, na kterou ty kuřecí hnáty pečeš.....
|
|
|
|
K_at |
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 20:21:00) Kambi, na kolik to peces? A mandlema spikujes pod kuzickou? Nebo jak? Promin, s tkm nemam zkusenost, tak blbej dotaz.
|
kambala pláááckááá | ![](/g/icon/fendi-micro-monster-baguette-bag-x.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 22:53:59) Jo pozor,do marinády česnek!
peču od voka, napřed málo, pak moc (kambala, kuchařka od Boha)
Spikuju celyma mandlema co nejhusteji maso pod kuzi i do masa a zbytkem mandlí posypu. Kua,jsem na to dostala chuť
|
|
|
|
Tante Bante | ![](/g/icon/gatsby04_small_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 17:56:40) Ano. Pomalu pečená, různě kořeněná, nejčastěji prošpikovaná česnekem a s bylinkami. Rodina oblibuje. S bramborovou kaší.
|
|
jalinka | ![](/g/icon/mucha_dva_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 20:12:42) Kupuju docela často. Posolím, lehce podliju, upeču přikryté. Oberu, většinou dávám do rizota nebo do těstovinového salátu. Máme to moc rádi.
|
|
K_at |
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 20:18:58) Ja teda pecu taky. Da se s cimkoliv... Jen kmin, sul. Nebo korenova zelenina. Nebo pridam jablko do vypeku. Nebo na rajcatech a paprikach.... Ted jsem mela vykostene kruti stehno. Orestovala jsem kousky stehna na cibulce. Posolila, prudala cesnek, nakrajela cuketu a papriku, podlila rajcatovym pyre. Pokminovala. Pekla cca 45 minut v troubě pod alobalem asi na 110°. Luxusni....
|
|
Fren |
![](/g/b.gif) |
(12.5.2017 20:31:22) krůtí maso je jedno z nejkvalitnějších,není tučné a obsahuje hodně bílkovin.Já edy kupuji přímo z farmy,z obchodu už vůbec.
Stehna třebas můžeš upéct,se zelím ak nedlíkem jsou boží.
|
|
zerat | ![](/g/icon/slunecnice_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(13.5.2017 17:36:43) Krůty odebíráme už dlouhé roky a milujeme je. Z krůtích stehen jde chuťově vařit asi vše, co z hovězího. U nás z nich nejčastěji vařím znojemskou
|
zerat | ![](/g/icon/slunecnice_2.jpg)
![](/g/b.gif) |
(13.5.2017 17:37:34) A naprosto dokonalá jsou krůtí stehna na česneku
|
|
|
Marika Letní | ![](/g/icon/summer_3.jpg)
![](/g/b.gif) |
(13.5.2017 23:56:22) Dělám z nich polévku (vývar). Někdy jako kuře na smetaně.
|
|
|