Persepolis |
|
(10.11.2016 15:14:55) Dělám nejčastěji z vepřové plece někdy i z krkovice. Maso nakrájím na kostky a na sádle zprudka osmažím ze všech stran, pak přidám objemově stejné množství cibule a nechám zesklovatět, pak dám sůl, kmín(nejraději drcený), trochu černého pepře, mletou červenou papriku. Nechám podusit, co nejdéle jen ve vlastní štávě, pak zaliju vývarem, přidám asi 2-3stroužky nadrobno pokrájeného česneku, bobkový list a když je maso skoro měkké, tak kysané zelí. Já dávám na 4 porce tak půl pytlíku(kupuju většinou dobrovodské) a dusím do změknutí. Asi 10 min před koncem zahustím asi lžicí mouky rozmíchané ve vodě a úplně nakonec přidám trošku čili. Na stůl dám smetanu, aby si každý dal podle chuti už do hotového jídla. Dávám jí zvlášť, protože já jí nesnáším, někdo jí dáva už při vaření.
|
Jenda00 |
|
(10.11.2016 15:18:28) A ta lžíce mouky stačí ??? Jinak díky.
|
Persepolis |
|
(10.11.2016 15:20:53) Já dávám jeno tu jednu lžici a stačí. Moje máma, která ho dělá úplně stejně, akorát že smetanu zamíchá přímo do hrnce, tak mouku nedává vůbec a taky je to dobrý(mě vždycky dá stranou porci dřív, než tam tu smetanu zamíchá).
|
Jenda00 |
|
(10.11.2016 15:26:00) a vývar je asi lepší než čistá voda co ?
|
|
|
|
|