| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Štrůdl z rýžové mouky

 Celkem 9 názorů.
 katyn 


Téma: Štrůdl z rýžové mouky 

(9.10.2016 18:29:47)
Nemáte někdo recept na štrůdl z rýžové mouky? Možná jsem jen na netu špatně hledala ... udělala jsem ho klasicky dle mého receptu, jen dala jinou mouku. Vůbec nešel zabalit, těsto se jakoby lámalo, ani ne že trhalo. Nakonec jsem udělala dvě placky a dala to na sebe a přes pečící papír to nějak uplácala. Chuťově dobrý, ale velmi křehké. Na svačinu to dětem dát nemůžu, to opravdu jen opatrně jíst doma nad talířkem :-)
 katyn 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(9.10.2016 18:35:07)
TAk si můžu odpovědět sama :-) ... "Rýžová mouka jako samotná není vhodná k pečení, díky absenci lepku".
 Lada2 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(9.10.2016 19:23:33)
většinou rýžovou míchám. Ale dnes jsem dělala knedlíky jen z rýžové a ani se nedrobily. Ale byly to hrnečkové.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(9.10.2016 18:39:41)
Ze směsi pohankové a rýžové (2 ku 1) se dá udělat štrůdl, ale musíš válet a nesmíš počítat, že to pak ještě vytáhneš jako pšeničné těsto.
 katyn 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(9.10.2016 18:53:15)
Jeee,moc děkuju.
 withep 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(9.10.2016 21:24:39)
Potíž je v tom, že jsme tradičně byli zvyklí používat jen a pouze pšeničnou mouku. Vždycky byla hladká, polohrubá, hrubá, všecky byly bílé a všecko se z nich peklo. Takže mouka je vlastně synonymem pšeničné mouky. No a pak se objevila žitná, ječná... a ejhle, ono to nejde, ono to nemá tolik lepku. Ale aspoň se to dá přimísit, dá se z toho udělat chleba. Kukuřičná a rýžová? Nemají lepek vůbec. No a potom, říká se mouka i tomu, co je z kaštanů, žaludů, ořechů a já nevím z čeho ještě... a přitom se to dá možná tak maximálně přimíchat do smoothie ~k~
 pega 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(11.10.2016 12:01:56)
Kde bych nasla recept na ty susenky? Dekuji
 agneth 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(9.10.2016 22:46:21)
Dá se. Ale je potřeba do těsta přidat více tuku, vejce (já přidávám ještě xantan nebo guar) a hlavně těsto nechat minimalne 1 den v ledničce odpočinout. Je potřeba, aby ta mouka pořádně nabobtnala. Ale ani tak těsto nejde rozvalet uplne dokonale natenko, musí být spíše silnějši, aby nepopraskalo při pečení. V každém případe, i tak je to po upečení na talířek a lžičku.
 agneth 


Re: Rýžová mouka - štrůdl? 

(9.10.2016 22:49:00)
A nebo z ni udělat klasicke Listové testo, pak se strudl nedroli a je mozne rozvalet těsto na tenoucko. Jen je to casove náročnější.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.