| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Patizon - recepty

 Celkem 13 názorů.
 kambala pláááckááá 


Téma: Patizon - recepty 

(5.9.2016 19:32:14)
V záchvatu nostalgie jsem si koupila patizon. Jedla jsem ho naposledy u babi, když mi bylo 7. Vůbec nevím co s tím. Máte tip i s návodem pro blba? Jo a ještě tu mám lilek a červenou dýni kdyby to bylo k něčemu dobrý..

Dik
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 20:28:05)
Obalit jako řízek a k tomu jogurt s česnekem. ~w~
 Lída+4 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 19:54:26)
Z patizonu se dá taky třeba udělat polívka - víceméně stejně jako dýňová.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 19:58:40)
já se o víkendu chystám na tohle https://www.toprecepty.cz/recept/28626-patizonrizky-s-cesnekem-a-bilym-jogurtem/ :-)
 Martina, 2 kluci 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 20:01:42)
Podusit na cibuli a kari, přidat kokosové mléko.
Podusit na cibuli a česneku s nějakou bylinou.
Všechny ty zeleniny nakrajet a grilovat v troubě s mořskou solí.
Naplnit vydlabaný patizon čímkoli - masová směs, jahly s něčím,...
Nejsložitější recept: Na oleji kari pastu, na to patizon, papriku různých barev, mrkev, opékat...po chvíli přidat cuketu...pak trochu rybí omáčky, trinoveho cukru, pockat, až to nebude smrdět a zalit kokosovým mlékem. K tomu rýžové nudle.
 Bouřka 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 20:09:46)
Naplnit mletým a zapéct. Nebo včera jsem nakrájela na plátky, ochutila oliváčem a česnekme, dala do plecháčku, na to mletý, nahoru žlutou cuketu, ke konci ještě sýr. Nebo do jakékoliv zeleninové směsi nebo eintopfu, kam bys dala cuketu. Asi by šel i ugrilovat.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 20:29:02)
Jú, ale to zní dobře! Normálně mi tečou sliny. ~t~
 Bberi 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 20:54:11)
Zapéct s nivou a cibulí a rajčatama ...třeba...Zapečenej je super.
 Adda6a 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 21:15:03)
Patizon nevim, to podle mne nema zadnou chut, asi nejlepe zapeceny aby chutnalo to co bude uvnitr :)
Lilek je supr, ten kupuju casto, nejjednodussi nakrajet na sikma kolecka a do trouby/grilu na olejovem oleji a s cesnekem a bylinkami. Nebo dat rozpect do trouby, vydlabat a pomixovat na baba-ghanous, nebo nakrajet na kostky podusit na olivovem oleji, a s nejakou rajcatovou stavou a cernymi olivami pak na testoviny.
 Maťa. 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 22:23:21)
Práveže má chuť výraznejšiu, než cukina.
 Maťa. 


Re: Co s patizonem?  

(5.9.2016 22:22:56)
Doma sme robili do těstíčka a osmažili - výborné. Lepšie, než v trojobalu, aspoň pre mňa to bolo.
 tacka 


Re: Co s patizonem?  

(6.9.2016 10:38:06)
Já ho dělala nedávno. Našla jsem na netu recept na zapečený patizon. Do namazaného pekáče naskládat brambory na plátky, patizon, třeba i lilek, dýni, cuketu, prosolit, dát bylinky, česnek, prokápnout olivovým olejem a vlastně ještě nakrájet rajčata a navrch posypat strouhaným sýrem. Je to dobré teplé i studené a vlastně i dietní.
 simiki+koťátko 03/07 


Re: Co s patizonem?  

(6.9.2016 10:48:49)
Patizon jako řízek
Lilek jako závitek, sušená rajčata a mozarella, či plněné kuřecím masem, nebo špenátem s česnekem :)
červená dýně na krémovou polévku se zakysankou, moc dobré :)
a vlastně jsi mi dala tip na víkendová jídla :D

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.