Papillon |
|
(10.6.2016 13:52:48) Cairo, Cimbur, jak muzete pouzivat vyrazy jako vyvarovat, otrocit, kuchynsky otrok, kdyz na zacatku Liska uvadi jako priklad jidla, jejichz priprava nezabere temer zadny cas? Smicha salat nebo nasype do hrnce zeleninu, do trouby strci maso a jde. Naproste minimum prace vzhledem k tomu, co vsechno dobreho to prinese detem v podobe zdraveho jida. Jo, kdyby vykladala, ze vari polevku a knedlo vepro zelo, tak nereknu
|
Lída+4 |
|
(10.6.2016 13:58:00) Tak to bych neřekla, že příprava salátu nezabere žádnej čas... přinejmenším musíš ty složky obvykle očistit a nakrájet, už to sežere času dost.
|
Papillon |
|
(10.6.2016 14:05:45) Lido, promin, ale to bys mi mohla argumentovat, ze je lepsi neveceret, protoze pak musim myt nadobi a to mi zabere cas Takhle mysleno, je fakt lepsi volba rohlik se salamem do ruky . Delam velky salat nekolikrat do tydne a treba salat z polnicku fakt moc casu nezabere. A v pripade, ze Liska pise, ze v jidelne temer zelenina neni, pak mi to prijde jako idealni reseni.
|
Lída+4 |
|
(10.6.2016 19:54:23) Ne, pro mě je to daleko pracnější než uvařit něco "normálního". Já totiž nevařím nic složitýho, nebaví mě to a stejně většina rodiny má přes den teplej oběd. Navíc po salátu mám hned hlad.
|
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(10.6.2016 14:10:57) Salát z čerstvé zeleniny, aby se najedli 2 chlapi je mnohem pracnější než kus masa s přílohou.
|
Papillon |
|
(10.6.2016 14:15:26) Inko, nevim, pro me ne, asi je to zvyk. Ja jsem to prebrala od sve francouzske rodiny. Kopa salatu (polnicek, listovy salat atd. - to jenom umyjes), zalivka (treba olivovy olej, trochu bals. octa atd.) a v troube se pece maso, nebo na panev hodim rybu. Nekdo k tomu kousek chleba, treba tchan, ten mel narocne povolani, tak ten si vzdy pote jeste bere bagetu s trochou syra.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(10.6.2016 14:19:32) Tak když je k tomu maso nebo ryba není hlavní jídlo ten salát. Já většinou dělám rajčata, paprika, okurka, mozzarella na kostičky a toho velká mísa.
|
Papillon |
|
(10.6.2016 14:23:40) Inko, napsala jsem to hned na zacatku: "Smicha salat nebo nasype do hrnce zeleninu, do trouby strci maso a jde". Precti si, o jakem jidle mluvi Liska v uvodnim prispevku.
Mimochodem, ten salat, o kterem pises ty, delam taky a casove narocny mi neprijde. Dobre, nemam vsechny kosticky identicke, jestli jde o tohle
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(10.6.2016 14:29:49) Já nějak nezvládám sledovat vlákno. Myslela jsem, že se řeší zda je jednodušší na přípravu salát nebo teplé jídlo. Když chci kostičky pravidelný, posadím před televizi manžela s hromadou zeleniny a velkou mísou.
|
|
|
|
Kafe |
|
(10.6.2016 15:05:39) Papillon - " Ja jsem to prebrala od sve francouzske rodiny"
Já taktéž. Oblíbené saláty u nás doma jsou:
listový jen zalitý balsamicem a olejem polníčkový s rajčatem, mozzarellou, kukuřicí a hořčicovým dresinkem rajčatovo-avokádovo-mozzarellový
Vše se vyrábí velmi rychle a zvládnout to i děti.
|
Kafe |
|
(10.6.2016 15:06:58) Úsporný systém vaření jsem se naučila od francouzských tchánovců. Ti se s nějakým vyvařováním opravdu nepářou a jedí kopy zeleniny.
|
|
|
|
|
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(10.6.2016 14:05:13) POlévka zabere stejně času jako salát - jen pokrájíš jinou zeleninu, místo promíchání v míse hodíš do vody - vaří se samo, dochutíš stejně jako salát - žádný rozdíl maso na pekáč je i to maso ke knedlu zelu, neee???
|
Papillon |
|
(10.6.2016 14:07:39) Chybi ti knedliky a zeli JO jasne, polivka toho casu taky moc nezabere. Ja na polivky moc nejsem, tak spis volim ten salat nebo tak.
|
|
|
Papillon |
|
(10.6.2016 14:16:32) Supliku, neni to tim, ze si kazda predstavuje pod pojmem salat jako priloha k masu neco jineho? Co ti prijde na umyti polnicku casove narocneho?
|
|
|