Cimbur |
|
(8.10.2015 9:13:46) Mám tu tři bedny jablek, které se nehodí k uskladnění, během pár dní komplet shnijí. Jak byste je zpracovaly, podotýkám, že neoplývám nadbytkem volného času. Moštovat již nechci, nasušených jablek mám taky hromady a bojím se, že je pak nikdo nebude jíst.
|
Cimbur |
|
(8.10.2015 9:20:15) Valkýrko, jelikož jsi moje krevní skupina, jistě chápeš, že se teď cítím jako Popelka s hromádkou hrachu a popela a když mi to shnije, budu se zase cítit provinile. Mám den volna na debordelizaci baráku... Díky moc za tip na povidla, není to vůbec špatný nápad!!! Recept by nebyl? Nebo jen rozvařovat s cukrem, přidat třeba skořici, zahušťovat, zahušťovat a pak zavařit???
|
Anni&Annika |
|
(8.10.2015 9:24:58) jo a jeste...ted jsem delala gele /z odtavnovace/ z takovych tech pidi jablicek... Udelala bych to klidne z tech velkych. Nakrajej, povar, propasiruj pres sito, pridej koriandr, skorici, stavu z citronu, zelirovaci cukr a praskovy zazvor, prived k varu , nakonec pridej rum a pak napln do sklenic. Hele, skusila jsem tam do jedne varky dat pernikove koreni misto vseho jednotlive a chutna to taky skvele...a pred vanocema tohel zele/marmeladu teda miluju...
|
|
|
radka | •
|
(8.10.2015 9:26:51) nastrouhat do mražáku na štrúdly a buchty, kam se přidávají jabka (perník, různé lité na plech)
|
Cimbur |
|
(8.10.2015 9:28:22) Mražák je malý a plný. Leda koupím nový!
|
radka | •
|
(8.10.2015 9:28:55) tak aspoň máš zásoby, já ho mám poloprázdný
|
|
Anni&Annika |
|
(8.10.2015 9:31:56) cimbur...jestli chces hodne velky, pozadej o nnovy mrazak sveho manzela. Jestli uvazuje jako ten muj, vybere a objedna mrazak, kam se vejde asi i cela krava. Neco takoveho jsem totiz dostala ja, a museli jsme kvuli nemu vysadit i dvere, neb bychom ho vubec nedostali do hospodarske mistnosti
|
|
|
|
|