Sam01 |
|
(29.7.2015 12:10:42) Jakou podlahu máte v kuchyni? Já mám teď nějaké speciální vyměkčené lino. Už si nepamatuji ten název,ale má to v sobě nějakou paměť,že to nenechává vymáčknuté dírky. Je opravdu odolné a i po letech bez vad. Nicméně do nové kuchyně přemýšlím i o jiném podkladu. Co máte a co je podle vás nejlepším řešením?
Lino,dlažba,plovoučky(parkety)?
|
Ropucha + 2 |
|
(29.7.2015 12:22:36) S moderními liny zkušenost nemám. Plovoucí podlahy toho typu, co se dělaly před nějakými deseti lety, bych nechtěla, ale je možné, že dneska existují lepší. Dlažba je klasika, kterou mám ráda, ale ničí ji pády hodně těžkých a ostrých předmětů. Parkety v kuchyni trpí, ať se snažíš sebevíc, takže po pár letech je nutný zásah, ale na rozdíl od dlažby ten zásah provést lze a celkem jednoduše. Navíc jsou krásné a příjemné. Za mě by dřevěná podlaha asi zvítězila, ale jak píši, nemám zkušenosti s různými moderními alternativními materiály.
|
|
susu | •
|
(29.7.2015 12:23:21) Lino, které máš, mi přijde ideální. Dlažba je tvrdá, vše, co ti spadne, rozbiješ, plovoučku poškrábeš, do parket naliješ vodu,...Kuchyně je technický provoz, lino je ideál, teplé, měkké, odolné.
|
magrata1 |
|
(29.7.2015 19:05:37) jo, všechno roztlučené, zničené nože... A ještě jsme si dali na doporučení "maskovací" dlažbu, kterou musím 4x ročně vydrhnout v těch maskovacích prohlubních rýžákem
|
|
|
Miri30 |
|
(29.7.2015 12:33:00) Taky bych zohlednila, jestli bude do podlahy vytápění či nikoli. Pokud máte v kuchyni náročný provoz, tak dlažba nebo kvalitní lino.
|
|
Persepolis |
|
(29.7.2015 12:40:31) Zůstala bych u lina, taky mám měkčené a je moc příjemné. Dobře se udržuje a dělá se ho nepřeberné množství vzorů. V bývalém bytě jsem měla dlažbu a ta mi připadá tvrdá, při delším vaření z ní bolí nohy. S plovoučkou nemám zkušenost. Dřevo bych nedávala vůbec. Nemá rádo časté namáčení a v kuchyni přeci jenom potřebuješ stírat častěji(já teda určitě).
|
holka anonymka |
|
(29.7.2015 13:08:27) přesně tak! Co mám měkčené lino, nebolí mě nohy a záda ani při pečení vánočního cukroví..
|
|
|
Kafe |
|
(29.7.2015 12:53:31) Máme dřevěnou podlahu. Je to pěkné a teplé.
|
Persepolis |
|
(29.7.2015 19:47:00) Liško, Tobě ta dřevěná podlaha v kuchyni vyhovuje? my ji máme v obýváku a ložnicích a přijde mi náročná na údržbu. Je krásná, ale vodou (s nějakým přípravkem na to určeným) si jí troufnu umejt tak max. 1x za měsíc. Jinak pouze zametám nebo luxuju a to by mi v kuchyni nestačilo. jsem asi prase, ale když vařím, tak mi každou chvíli na podlahu něco ukápne a je potřeba to setřít.
|
|
|
:-) zaregistrovaná |
|
(29.7.2015 13:10:09) mám teď dřevěnou podlahu naolejovanou a zbrousitelnou, ale nejlepší bylo lino - novilon. Původně jsem ho chtěla i do nové kuchyně, ale nevycházely tloušťky podlah, takže jsme sjednotili prostor. Jako jde to, je to opravitelný, ale novilon byl novilon.
|
|
Tizi |
|
(29.7.2015 13:11:31) Máme dlažbu, vydržela dlouho, je praktická. Nevýhodou je, že je studená a tak, i když chodím po bytě bosky, do kuchyně nazouvám přezůvky. Ideální by byla s podlahovým topením, které u nás nejde. Kdybych ji měnila, asi bych vybrala lino, které máš teď.
|
|
|