Lilila |
|
(29.3.2015 0:19:16) Připojím se s dotazem. Se spotřebou strouhanky to mám asi jako zakladatelka, možná ještě míň. Proč vysypáváte formy strouhankou ? V čem je to výhodnější ?
Mně se třeba chuťově strouhanka ke sladkým moučníkum nehodí, na sladko k bramborovým šiškám atd mě taky neuchvátila, děti mi to vrátily hned, když jsem to zkusila.
|
Delete |
|
(29.3.2015 0:23:59) Lililo,
my jsme ji k bramborovým šiškám nikdy neměli sladkou. Jen prostě opraženou na pánvi, s trochou másla. Já také bramborové těsto s cukrem nemusím (ať už knedlíky, šišky, škubánky), tohle mi jako dítěti chutnalo.
Vysypávání nevím, nepoužívám.
U nás největší spotřeba na to obalování.
|
Lilila |
|
(29.3.2015 0:32:42) No jo, Delete, jenže já tyhle jídla na sladko můžu. Jenže s mákem a cukrem. Neladí mi tam ta strouhanka. A myslela jsem, že to vysypávání má nějaký důvod, který mi zůstal utajen
|
|
|
NovákováM |
|
(29.3.2015 0:35:49) a čím vysypáváš formy ty?
Strouhanka je levná, k dispozici. Ještě zpracujeme to, co zbyde.
Vysypané formy moukou mi někdy nešly vyklopit.... kokos musím kupovat, oříšky nesklízím na zahradě - jsou drahé nebo pracné.
|
Lilila |
|
(29.3.2015 0:45:21) Terezo, jak co, ale nejčastěji asi moukou ( stejně je v základu těsta, tudíž mi nezmění chuť ). A s vyklápěním problém nemám. Já právě na návštěvě jednou narazila na bábovku se strouhankou a ten rohlík jsem tam tedy trochu cítila, tak mě to nenadchlo, no. Ale přišlo mi to jen jako kulinářská výjimka a tady koukám, že na to vysypávání jí používá lidí dost.
|
NovákováM |
|
(29.3.2015 1:06:49) někdo tak, někdo jinak.
U nás strouhanka dost "frčí". Jak jsem psala, do štrůdlu spotřebuji také, opraženou na bramborové šišky, karbouše, sekaná.. zahušťuji, obaluji.
|
Senedra |
|
(29.3.2015 8:05:17) Obalování řízků - děti milují kuřecí, tak je několikrát za rok dělám Na spojení masa do karbanátků, čevepčiči, sekané, zeleninových placiček Osmahlou do jablečného závinu nebo na bramborové šišky, případně dušenou zeleninu
Vysypávání forem - používám kokos, strouhanku jen když kokos dojde.
Přehled nemá, kolikrát za rok jí kupujeme.
Pečivo u nás nezbývá.
|
|
Vaitea |
|
(29.3.2015 8:16:33) Terezo, zkusila jsi někdy do štrůdlu místo strouhanky perník-strouhaný ? Je to dobrá alternativa ke strouhance.
Když zapomenu, dávám strouhanku taky.Ale tohle se mi zdá chutnější.
|
|
|
|
|
joana | •
|
(29.3.2015 0:39:02) Ta strouhanka tam vůbec není znát a úspěch je zaručen.
|
|
joana | •
|
(29.3.2015 0:39:19) Ta strouhanka tam vůbec není znát a úspěch je zaručen.
|
|
joana | •
|
(29.3.2015 0:39:24) Ta strouhanka tam vůbec není znát a úspěch je zaručen.
|
|
NovákováM |
|
(29.3.2015 0:43:09) strouhanka - je chuťově - dle mého - neutrální.
Když tam nenapráskáš něco, co do ní nepatří. Do většiny těst se přidává špetka soli.
Takže tam nesemelu všechno, co doma uschne z pečiva.
Trochu mi to připomíná debatu na jiném serveru, jak je možné někam přidat strouhaný kokos nebo kokosovou mouku. Většina má kokos spojený se sladkým jídlem... ale on je vlastně bez chuti.
|
X__X |
|
(29.3.2015 8:05:09) tak strouhanka sama o sobě může být chuťově neutrální - problém nastává tehdy, když v jídle člověk očekává nějakou chuť, která tam ovšem není, protože je nahražena strouhankou bývalá kolegyně kdysi do práce nosívala moučníky, které místo žmolenky posypávala strouhankou nebo přidávala strouhanku do náplně - no, nic moc teda, člověk něco očekává a pak fuj ho, náhražka
|
|
|
Hadice a hadi |
|
(29.3.2015 13:33:06) Co jsem objevila sprej na formy, nevysypavam ničím. Je to vlastně jen sluneční coby olej pod tlakem a funguje to skvěle! Jednoduchý, rychlý, dobře se umyva. Fakt doporucuju. Používám tento: http://kuchynske-oleje-ve-spreji.heureka.cz/mistr-pekar-slunecnicovy-olej-ve-spreji-300-ml/
|
|
|