Jepepa |
|
(9.4.2014 22:02:36) ..a na pečivo vůbec ?
Poslední dobou si tak nějak (i ze zdrav. důvodů) doma odvykáme mazat pečivo máslem, margarín jsme nikdy nepoužívali, a tavené sýry jakbysmet.. Teď momentálně u nás "frčí" pesto (oliv.olej, česnek, bylinky), občas do toho přidávám tvaroh (zeleninu, rybičky..atd.), občas použiju ghí, ale na tom spíš smažím...ale jinak nemám pražádné další nápady, čím si to obohatit a ještě aby to bylo netučné a zdravé
Čím mažete vy a nějaké tipy by nebyly ???
|
Suza007 |
|
(9.4.2014 22:03:52) žervé
|
|
mamoch |
|
(9.4.2014 22:09:17) Pomazánkové máslo s pažitkou nebo křenem, občas máslo a teď docela často domácí lučinou.
|
|
svynka+2 |
|
(9.4.2014 22:10:55) Rýchle, zdravé a výborné - celozrnná hrianka s cesnakom, potriem ju avokádom. Mužovu polku avokáda ochutím (soľ, málinko pepru, citrón), sebe nie.
Ak chcem toho viac, tak si do avokáda nastrúham uvarenú cviklu (tu mávam takmer vždy pripravenú v chladničke).
|
Jája s čápátkem |
|
(9.4.2014 22:12:01) co je cvikla?
|
svynka+2 |
|
(9.4.2014 22:14:07) červená repa
|
Jája s čápátkem |
|
(9.4.2014 22:16:03) diky, to je zajimave, ja ji pecu a zakapu olivovym olejem, pak davam na pecivo platky
|
svynka+2 |
|
(9.4.2014 22:18:03) To je tiež výborné, Jája. Ja jem řepu v x úpravách, vačšinou vymyslených, a možno to nie sú tie správne sposoby a kombinácie, ale to neriešim.
|
|
|
|
Suza007 |
|
(9.4.2014 22:17:26) já si musela najít i co znamená hrianka...
|
|
|
Jepepa |
|
(9.4.2014 22:21:24) svynka..zajímavý
|
svynka+2 |
|
(9.4.2014 22:25:40) Jepepa, ja milujem rýchle, zdravé a dobré jedlá. Dokonca i mojmu 100kilovému mužovi táto večera stačí, pochutnáva si. Len deti akosi nedokážem zlanáriť na "zelené na chlebe"
|
|
|
angrešt |
|
(9.4.2014 22:57:05) CHtěla jsem napsat avokádem, ale svynka už mě předběhla To miluju, nejen na topinku, prostě normálně na jakýkoli chleba.
pak mažu strašně ráda tvarohem, ten posypat kmínem, solí a troškou mleté papriky. Jianá varianta sůl a pažitka.
Máslem samozřejmě.
Bílé pečivo nemám moc ráda, tak si ho krájím na plátky, zapeču v troubě a pokapu olivovým olejem. Pak už obložím podle chuti, nejlíp sušenou šunkou.
Pod šunku mažu hořčicovým máslem s jemně krájenou cibulkou.
Mažu taky majonézou, buď samotnou, nebo z ní dělám domácí ztatarku a podmazávám s tím obložené chleby.
Měla jsem moc ráda arašídové máslo, ale vyloupla se mi alergie na buráky. Pokoušela jsem se vyrovit máslo z vlašských ořechů, ale doma to tak nerozmělním.
mažu taky ráda hommos, i když spíš na pita chleba, ale snesu ho i na běžném chlebu.
Manželovi vyrábím domácí nocciolatu (nemůžu ani lískáče).
Pod zeleninu mažu hustou kyselou smetanou, buď samotnou, nebo trochu ochucenou česnekem a solí.
Dítěti mažu obvykle lučinou, žervé nebo máslem.
Ale celkově toho vlastně moc nemažu, nejíme moc pečiva.
|
Nikaia+08+10 |
|
(10.4.2014 9:29:34) K tomu ořechovému máslu - četla jsem a zkoušela tento způsob: ořechy nejprve běžně umlít nebo nastrouhat a pak prohnat dobře utaženým klasickým ručním mlýnkem na mák. Může se doředit troškou oleje - buď z příslušných ořechů nebo nějaký neutrální. A to už se mazat dá a dá se toho užrat
|
|
|
|
Jája s čápátkem |
|
(9.4.2014 22:11:00) da se udelat cerstvy syr- svarit mleko, pridat citron, vysrazet syr a pridat bylinky, nebo koreni...
|
|
Marika Letní |
|
(9.4.2014 22:11:01) Lučina, Jogurtina, Žervé, Horácké máslo - to jsou mé varianty.
Není ghí náhodou máslo - přepuštěné? To pak můžeš mazat rovnou máslem, ne?
|
Jepepa |
|
(9.4.2014 22:17:31) Ano je..taky ho používám sporadicky, spíš na smažení či pečení a pro děti, z dnešních másel "ala Kaufland" nemám moc pocit že je to máslo...
|
|
|
|