sevenofnine |
|
(3.4.2014 18:43:08) Chtěla bych začít dělat luštěninové pomazánky, dnes jsem zkoušela fazolovou, je dobrá i děti ji snědly, ale nějak jsem nepostřehla, že v recetu je 200g vařených fazolí, no a já navážila suché, máme toho jak bych měla dětí deset a ne dvě. Nevadí, zítra roznesu na ochutnání, našla jsem spoustu tabulek na přepočet suché/vařené, ale dost se rozcházejí. Víte někdo nebo máte vyzkoušené kolik suchého je vařeného? Zajímalo by mě to i u rýže a těstovin. Díky za pomoc.
|
Luc. |
|
(3.4.2014 20:42:32) 200 g vařených fazolí je cca 95 g syrových 100 g vařené rýže je cca 60g syrové 100 těstoviny vařené je cca 38 g syrových
|
J. | •
|
(3.4.2014 21:07:59) A jestli můžu - máte nějaký tipy na osvědčený, opravdu dobrý pomazánky z luštěnin? Předem děkuji za recepty.
|
|
|
Jarmilka. |
|
(3.4.2014 21:31:08) Luxusní je cizrnová, může být s táhnou (mixovaná sezamová semínka) a citronem proměněna v hummus.
|
š. | •
|
(3.4.2014 23:00:34) táhnou? tahini....
|
Winky | •
|
(4.4.2014 1:50:21) Jj, dělám cizrnovou a cockovou. Ale tady se to da koupit jen v plechovce, takze nemusím řešit kolik suchého/vareneho. K te plechovce (lak sliju) přidám cca 1-2 strouzky česneku najemno, trochu soli, lžičku hořčice a 2lzicky olivového oleje a rozmixuju tycovym mixerem. Je to za dvě minuty hotove. Chutnaji i memu chlapovi a to je co říct. Namazat na pečivo a navrch třeba nať z jarní cibulky nebo list salatu.
|
|
|
|
Jarmilka. |
|
(3.4.2014 21:32:42) Suchého dávám tak hrnek pro 2 osoby (rýže i luštěnin).
|
|
pipka pipka |
|
(4.4.2014 12:26:49) Já vezmu plechovku sterilovaných fazolí velkýc bílých (jdou i červené, as bílými radši), sliju a rozmixuju s nivou. Nevážím přesně-plechovka fazolí a niva tak 15 dkg, jak to každému chutná.
|
|
Hanka 75 |
|
(4.4.2014 17:01:23) Viděla jsem někde kuchařku, kde bylo tohle přesně popsáno. Vždy tuším i obr. kolik v sušeném, kolik ve vařeném. Nějaká novější. Nic moc info, já vím. Ale třeba by někde v knihkupectví poradili.
|
|
|