| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Krém z ganache x klasický vařený

 Celkem 15 názorů.
 HelenaPa 


Téma: Krém z ganache x klasický vařený 

(1.4.2014 10:19:06)
V sobotu manžel slaví narozeniny. Rozhodla jsem se, že místo dortu mu udělám 40 cupcakes, každý bude držet jednu svíčku. Chtěla bych, aby krém pěkně držel tvar těch spirálek a neroztíkal se. Hodlám použít recept na čokoládové muffiny od Chez Lucie. A teď váhám, jaký krém. Zaujalo mě ganache. Ještě jsem ho ale nedělala, tak si nejsem úplně jistá.
1) Zvládne krém i začátečník?
2) Je potřeba si udělat ganache den před zdobením?
3) Jak dlouho pak vydrží? Péct muffiny budu v pátek, zdobila bych nejraději taky už v pátek. Můžu je pak nechat hotové v chladnějším sklepě? (ne pokojová teplota, ale ani lednice)
4) Nebo byste doporučili spíš klasický vařený krém?
Díky za rady, tipy i informace kudy cesta nevede. ~;((
 angrešt 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 10:38:36)
Ganache (pokud míníš šlehanou) zas tak dobře nedrží, do druhého dne to není šikovné. Nešlehaná drží krásně, ale ta se nalévá a to asi nemáš na mysli.

Ta šlehaná neztratí úplně tvar, ale drobné bublinky se v ní pospojují na větší, je to pak takové hrbolaté.
před šleháním se musí důkladně vychladit, takže den předem je ideální, ale lze i ten samý, pokud jsi schopna to vychladit.
Je to jinak výborný krém a zvládne ho každý :-)


Nejlépe drží asi německý krém, tedy krém s moučnou kaší.

Dobře drží také třeba krém z mascarpone.
 HelenaPa 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 10:41:57)
Díky. A máš, prosím, nějaký spolehlivý recept na ten krém s kaší? Ten jsem taky ještě nezkoušela.
 angrešt 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 10:48:16)
Poctivý německý je se žloutkovo-moučnou kaší, recept třeba tady http://www.labuznik.cz/recept/kremy-maslove-sladke-naplne-pro-tartelety/

Ale já běžně dělám jen s moučnou kaší, tj. mléčná kaše z polohrubé mouky. Dělám od oka, ale rozumně vypadá recept třeba tady http://kucharka.jednorozec.cz/recept/1747-maslovy_krem_nastaveny_moucnou_kasi.html?section=sldba
 angrešt 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 11:12:31)
Ještě solidní držící je třeba lanýžový krém, ale to už je bomba ~:-D
Vpodstatě rozpuštěná čokoláda smíchaná se změklým máslem.
 HelenaPa 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 11:21:37)
Díky ~;((
Mimochodem, nesbíráš náhodou kuchařky? Mám tu dvě, které nevyužívám, tak klidně věnuju.....
 angrešt 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 15:48:04)
Díky za nabídku, už víceméně nesbírám, jelikož se do svého pidibytu nevejdu, ale kdyby to bylo něco méně obvyklého, tak neodolám ~:-D
 HelenaPa 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 18:05:28)
Je to tohle:
http://inzerati.cz/country-kucharka-aneb-jidla-ktera-mam-rad-93335/

http://www.antikvariatpocta.cz/book/&id=39711

Kdyžtak se mi ozvi na mail pod nickem.
 Budulínci 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 12:35:55)
Já dělám spolehlivý 250ml mléka, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky... na 1 a 1/2 másla a 170g cukru. Plus rum, kakao...
Ale nejlepší je jen klasický šlehané žloutky nad parou..ale pracný...
 angrešt 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 15:47:18)
Jó, žloutky nad parou jsou rozhodně super! AKorát to není dostatečně tepelně opracované, takže s přítomností malého dítěte v domácnosti jsem ho už nedělala několik let, tak mi ani hned nenaskočil ~:-D
 Budulínci 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 16:35:42)
No ono záleží jak dlouho se prošlehává a jak.. babička pekla na všechny svatby v okolí a jen tenhle krém..nikdy se nikdo nepo... ~;) Neměřila teplotu ale až byl krém tak horký, že v něm nevydržela malíčkem ještě šlehala min 10min...takže skoro 45minut a jen ručně šlehaný metličkou!! Mixér to vyšlehá hodně a neprohřeje se... Je to vážně nejchutnější krém, ale já jsem líná a dělám s moučnou kaší...mamka dělá stále šlehaný.
 Vr 
  • 

Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 11:15:38)
Na cupcakes dělám krém z lučiny. V pohodě vydží do druhého dne. 50-100g másla + moučkový cukr ušlehat + 200g lučiny, zašlehávat po částech..., ev. potravinářské barvivo.
Asi dvojité nebo trojité množství na tolik cupcakes, záleží, jak budou velké.
 HelenaPa 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 11:21:55)
Lučinový vypadá taky dobře. Díky ~x~
 Vanka 


Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 11:23:49)
Nevím přesně odkud je možno použít název ganache a kde už začíná pařížská šlehačka
~t~ ale vlastním jeden úžasný recept na dort od slaného Lukáše Pohla a tam by skutečně ganache být mělo.
Jak moc je to pracné, no dle mého názoru ne. Jen se dopředu musí udělat karamel, promíchat s čokoládu, šlehačkou a chilli papričkami. Přes noc vychladit a druhý den vyšlehat.
Já tenhle typ krému miluju, pro mne jsou nesrovnatelně lepší než vařené s moukou.
A i s ním ráda pracuju protože pěkně drží.
 Vr 
  • 

Re: Krém z ganache nebo klasický vařený? 

(1.4.2014 13:13:00)
prosím prosím o rozpis na tenhle krém..... Děkuji předem

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.