| Razivia | 
 |
(12.5.2013 14:57:58) Prosím o nápad na recept. Chtěla bych něco alespoň trochu sezónního, rozhodně ne medovník. Prostě něco, co by chutnalo v tomhle počasí. Jde mi o to, že potřebuji udělat dort ve středu večer, nejpozději ve čtvrtek a jíst se bude v sobotu. Bude nás na něj hodně, takže se spráskne na ráz. Nerada bych nějakou nepečenou klasiku z piškot, raději komplet pečený, ale takový, co je nejlepší právě až tak za dva tři dny. Nějaký nápad? Já jsem nějak bez fantazie...
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 15:09:36) punčák nevim, zda je sezóní,ale uležení mu neuškodí
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 15:30:09) taky mě první napadl punčák  Nebo Sacher - šlehačku ušlehat před podáváním.
Aby to bylo sezónní - sezónní jsou teď jahody a rebarborqa, ale ovocný dort 4 dny nevydrží, ovoce v tom zkyše.
napadá mě Savarin Chantilly s jahodami, myslím, že by 4 dny dal, když se alkohol do sirupu neošidí a vanilková chantilly šlehačka + jahody pak přichystané před podáváním.
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 15:52:02) nebo udělat něco mraženýho, to je sezoní dost :) http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Semifreddo
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 15:53:14) ovocné http://recepty.vareni.cz/malinove-semifreddo/
|
|
|
| adelaide k. | 
 |
(12.5.2013 15:52:41) A co Pavlova? Korpusy si udělat předem a v sobotu to jenom zkompletovat.
|
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 15:53:38) Díky, punčák mě taky napadnul, ale ten zrovna dotyčný oslavenec nejí a taky tam bude dost dětí. Vezu ho na hory a nemám šanci sebemenšího dokončení na místě.... Ovoce jsem zavrhla rovnou, to by nedopadlo dobře. V podstatě by se mi líbilo technicky něco na způsob medovníku, ale aby to chutnalo trochu jarně - letně . V záloze mám naše rodinné pudinkové řezy, to je šest placek slepených pudinkovým krémem s čoko polevou, ale jsou to řezy, není to dort peču to furt...
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 15:56:35) no on teda klasickej máslovej dort bez ovoce taky v lednici 3 dny vdrží v dobré kondici, horší je ten převoz a neni letní
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 16:03:02) můžeš zkust máslový krém s jahodama  je moc dobrej a 3 dny dá určitě, už jsem ho dělala mockrát a za den dort nikdy nesníme
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=16&t=4539&hilit=jahodov%C3%BD
a šel by i polít tmavou polevou, to ho ještě ochrání a bude to chutnat jako mrož :)
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 16:17:01) čtyřdenní a převážené mixované jahody s mixovaným pudinkem - to je časovaná poserbomba
|
|
|
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 15:57:48) pudink nemá trvanlivost 4 dny. zvlášť s převozem.
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 16:30:38) Ono je tom hodně alkoholu, takže 4. den jsou ještě dobré, nejedná se o klasický pudinkový krém. Ale stejně bych to dělala nerada.
|
|
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 16:04:10) Tak co upéci kaesekuchen a zvlášť uvařit jahodovo-rebarborový přelit?
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 16:06:46) jinak já bych asi udělala sachr nebo brownies a na sezonu bych se vyprdla, polní podmínky jsou polní podmínky :) v Makru prý mají pravou šlehačku ve spreji ;)
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 16:34:00) Brownies je dobrý i za delší dobu? U nás zmizí vždycky hned, tak netuším . S tou sezónou to nemyslím až tak vážně, čokoládový věci chutnají po celý rok, já jen že mám dost receptů na podobný dorty, ale všechno je vyloženě zimní (koření, rum...)
|
|
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 16:37:04) A ten vydrží? Bude dobrý za takovou dobu? Reveně mám na rozdávání, ale jahody mi zatím jen kvetou, daj se už koupit už poživatelný? Něco takového by bylo asi fajn, i by to šlo dobře přepravit...
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 16:41:12) Dokonalý asi nebude, ale neměl by se zkazit, protože všechny suroviny v něm se pořádně přepečou (proto píšu kaesekuchen a ne cheesecake, protože ten je propečený mnohem méně. Samozřejmě musí být v lednici.
Nebo byhc klidně udělala sacher a k němu jahodovou omáčku. Dokonce, kdybys ho chtěla jo jarní, tak bych ho míszo z tmavé udělal z bílé čokolády a pk by k němu byl jahodový přeliv zcela dokonalý
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 16:46:15) Angrešt, obvykle ten jahodový krém jíme dýl než 3 dny a nic tomu není, ono v tom není mlíko a ty jahody jsou vařené, tak si to představ jako marmeládu se škrobem a vodou, ale převoz by musel bejt v chladu - aspoň termotaška
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 16:48:19) No, kdyby se to nehnulo z lednice, tak asi jo. Ale 4 dny postupného chátrání v lednici a následně pobyt v teple, kde by se ty načaté brebery pomnožily... fakt bych nechtěla být konzument. Na to je v tom krému moc málo cukru.
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 16:52:57) no a nebo si dort objednat v místě
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 16:55:55) Jo, to je vůbec nejlepší varianta
|
|
|
|
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 16:52:32) Jo! Sacher z bílé! Mám tu jednu obří, snad celkem kvalitní bílou na vaření, to by mohlo jít, to bude chutnat dětem. Jahody asi zaměním za maliny, mám v mrazáku lehce proslazené pyré a to už by chtělo spotřebovat. Díky, snad to bude mít úspěch!
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 16:55:38) tak z toho lehce proslazeného to chce ale udělat těžce proslazené a hlavně převařené, pokud to má ržet ty 4 dny, ale to je asi jasný, žejo 
Maliny a bílý "sacher" bude dokonalá kombinace.
|
| daba+holčička | 
 |
(12.5.2013 16:58:16) mám pocit, že autorka jede do civilizace, takže ty maliny převeze zmrzlé, dá do mrazáku na místě a rozmrazí až před podáváním
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 17:04:27) No, do civilizace zrovna moc ne . Ale omáčku zvládnu udělat těsně před odjezdem v pátek, až bude všechno zabalené, ta je hned.
|
|
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 17:02:30) Jasný . Ještě mě zaujal Dobošův dort, ale nikdy jsem ho nepekla. Ten se nechává rozležet, nebo ne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| maximin | 
 |
(12.5.2013 15:42:22) A nemas moznost kratoucke pripravy pred podavanim v sobotu? Pokud ano, tak bych udelala Sans Rival. Je uzasnej, napeces si korpusy predem a pak je jen promazes tesne pred podavanim.
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 15:55:58) Jo, ten je super, ale já ho vezu do dost bojových podmínek, neudělám na místě nic...
|
|
|
| margotka78 alias shit-roller | 
 |
(12.5.2013 16:09:07) Tak za těhlech podmínek bych asi koupila hotový mražený u Family frost a ráno před odjezdem bych to vyndala z mrazáku
|
| angrešt |
 |
(12.5.2013 16:17:12) Jo, dobrá varianta
|
|
| Razivia | 
 |
(12.5.2013 16:38:59) Kdyby k nám něco takovýho jezdilo, začnu o tom vážně uvažovat
|
|
|
| Okolík | 
 |
(12.5.2013 17:14:38) zajdeš takhle ve středu do cukrárny, vybereš si a v sobotu ráno ho vyzvedneš
|
|
| perko |
 |
(12.5.2013 17:19:07) Při takových podmínkách bych opravdu volila mražený dort.Jednou jsem ho koupila jako nouzovku v Kauflandu,marně vzpomínám na název,tuším,že byl višňový.Ale byl opravdu vynikající,chutnal všem.I jejich mražené koláče jsou fajn,hlavně jablečný.
|
|
| Winky | •
 |
(12.5.2013 17:40:26) za těhlech podmínek bych se na dort vykvákla, a na místě udělala s dětmi výlet na nanuka. Maximálně tak něco objednat so v sobotu ráno vyzvednu a co přežije transport.
|
| Ivucha + 2 | 
 |
(12.5.2013 19:54:55) Když to čtu, zašla bych do Kauflandu a koupila dort od coppenrath und wiese, mají strašně moc druhů a všechny jsou vynikající https://www.google.cz/search?q=coppenrath+und+wiese&hl=cs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9daPUZ_-DciUswbixIGgDA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=640
Ráno vyndáš z mrazáku, cestou v chladící tašce rozmrzne a můžet konzumovat. A můžeš koupit i ovocné, jakékoli. My jste teď z německa přivezli čokoládový - ten je taky vynikající, mňam
|
|
|
| Beruška+J02A07T10 | 
 |
(12.5.2013 20:09:03) razivo, já zrovna dnes vezla dort mé manc ek narozeninám.. jak tu někdo dělal ty prástka v kádi - já ho teda měl akomplet hořká čoko, ale dalo by se to i upravit,a uričtě by vydržel - krém vevnitř jsme měla rozpuštěnou čokoládu smíchanou se zakysanou smetanou - ta vydrží - co je její trvanlivost a jako poelvu jsem měla rozpuštěnou hořkou čokoládu smíchanou s troškou mášla a šlehačkou - to opět vydrží, co je její trvanloivost.. odležení mu určitě neškodí.
korpus můžeš udělat klidně ořechovej, nebo bílej já olepila jazýčkama. ale můžeš třeba kitkatama.. enbo něčím podobným... a místo třeba prasátek tam duělat marcipánové kytky, nebo koupit a dát je do toho.
|
| Točená vanilková | 
 |
(13.5.2013 13:43:12) To je sice pravda, že jak šlehačka, tak zakysaná smetana vydrží, co je jejich trvanlivost, ale pokud jsou zabalené v originálním balení, ne když je otevřeš a uděláš z nich krém.
Já se sice taky ráda blýsknu vlastnoručním pohoštěním, ale neriskovala bych břichabol celého osazenstva chaty ze tři dny starého dortu, ještě převáženého v teplu, které má koncem týdne být. Kolik tam budete mít záchodů, když píšeš polní podmínky?
Když už bych mermomocí trvala na vlastní výrobě, napekla bych si potřebné množství korpusů Pavlova, zabalila s sebou šlehačku, ruční šlehač, mísu, ovoce a prkýnko a choulostivé suroviny dávala na dort těsně před podáváním.
|
|
|
| mlsná | •
 |
(12.5.2013 20:11:30) Vážně tu ještě nepadl návrh na mrkvový dort? Ten je rozleželý úplně nejlepší!!
|
|
|