| Gordita | 
 |
(12.9.2012 19:31:57) Po delší době jsem upekla bábovku a je docela dobrá, ale zase mi připadá suchá. Dávala jsem hrubou mouku místo hladký, co dávám normálně, omylem jsem tam dala tři vajíčka místo dvou, mléko v tom je taky, žádný čokoládový prášek, který by to mohl vysušit, dala jsem tam jenom kuličky máku a pár vlašských ořechů. Pekla se 35 minut a potom dokud nebyla suchá špejle. Nezabral prášek do pečiva, takže se moc nezvedla. Mám bábovku ráda, ale suchou si ji tolik nevychutnám  Je na to nějaká vychytávka?
|
| překvapená 20.9. | 
 |
(12.9.2012 19:48:28) Jestli ti nevyšel vyzkoušený recept, může být přepečená. (střední teplota dlouhou dobu horkovzduchem, takže není hnědá na povrchu, ale suchá na zkus) Já když peču objem formy tak cca 45 min na 180, horní+dolní pečení, ventilátor nepouštím.
No jinak mě se dle popisu surovin jeví, že je to nějaká moc dietní vychytávka, moje luxuska je 4 vejce(sníh a vyšlehat žloutky s cukrem a olejem), 250 PHM, 200 cukru 150 oleje + 1 bílý jogurt.(a libovolná varianta dochucení - mák, rozinky nebo i to kakao)
|
| Gordita | 
 |
(12.9.2012 20:25:36) To šlehání bílků zní dobře, já šlehám celý vajíčka s mlíkem a s cukrem, pak tam dám mouku, olej a všechno ostatní. Polohrubou mouku nemám, jenom hrubou nebo hladkou. Troubu mám plynovou s hořákem dole, bylo to mezi 180 a 200 stupněma, nekoukala jsem pak ale jestli to nevyskočilo výš. Kolik je těch 250 gramů na hrníčky? Nemám kuchyňskou váhu. Ráda bych ten tvůj recept pro příště zkusila, ještě mám spoustu toho máku a jogurt mám taky (vlastní výroby).
|
| Len | 
 |
(12.9.2012 21:17:23) Gordito, michana mouka je nejlepsi Nesnasim pect jen z hladke, je to takovy mazlavy.
|
|
| překvapená 20.9. | 
 |
(12.9.2012 23:13:47) Nu, to je otázka do pranice, kolik hrníčků:)..
Záleží taky na hrníčku, že jo:), když mi dojde baterka ve váze, měřím tak, že polévková lžíce (slušně nabraná, ale ne Sněžka) rovná se 20 g sypkého. Jinak ten původní recept , který jsem léty "vyšlechtila" zní tak, že ingrediencí (cukr, mouka, olej-jogurt) dáš tolik, kolik váží 4 vejce se skořápkou.
Když to fakt zvážím, vyjde mi, že 4 vejce je cca 250 g, to je dle mého zbytečně moc cukru(dávám těch 200) a olej zlehčuju přibližně jedním jogurtem(120) a tímž kelímkem oleje..no jenže ty máš ten domácí:)) Takže kdybych to měla dělat na poměry, tak přiměřeně: 1x mouka + prdopeč 1x trochu míň cukru 1x olej + jogurt napůl 4 vejce
vyšlehat sníh, vyšlehat žloutek, cukr, olej a jogurt dohromady, smíchat s moukou, sníh nakonec Plynem už jsem 16 let nepekla, takže to nevím...
|
|
|
|
| Dee Dee+2 kluci |
 |
(12.9.2012 19:51:31) Já zas nesnáším vlhký bábovky.Nejvíc mi chutnaj ty suchý...
|
| a je to? |
 |
(12.9.2012 19:56:42) Upeč vlhkou a vyměňte si to
|
| Dee Dee+2 kluci |
 |
(12.9.2012 19:58:05)
|
| Gordita | 
 |
(12.9.2012 20:19:31) Už tu mojí dávám do obálky
|
|
|
|
|
| Okolík | 
 |
(12.9.2012 20:02:20) nalejt do těsta olej? tedy teď už ne. teď možná přihodit na to šlehačku
|
|
| Jachtarka | 
 |
(12.9.2012 21:16:09) vychytala bych to hrnkem kávy nebo kakaa k bábovce.
|
| Gordita | 
 |
(12.9.2012 22:56:50)
bez termosky zelenýho čaje nejím žádný sladkosti, jak by se jinak v žaludku neutralizovaly kalorie?
|
|
|
| Girili | 
 |
(12.9.2012 21:38:37) Ja mam na to takovou vychytavku, ze pecu pouze tvarohovou nebo jablecnou babovku. Ty suche nikdy nejsou.
|
|
| Veverka16 | 
 |
(12.9.2012 22:07:37) já teda dělám z hladký,max.z polohrubý
|
|
|