| Termix | 
 |
(7.9.2012 15:32:18) Je kvalitní? Delší dobu uvažuji, že si rýžovar pořídím, poté co jsem rýži několikrát připálila a tady četla chválu na rýžovar. Dnes jsem jej v Lídlu viděla za cca 500. Stojí zato jej pořídit a nebo raději nějakou jinou značku?
|
| Sisi Karamelka |
 |
(7.9.2012 16:01:33) Věci z Lidlu jsou dost kvalitní, takže bych se určitě nebála.
|
|
| Mrej | 
 |
(7.9.2012 17:50:17) Otázky typu "zboží z Lidlu" jsou tu poměrně časté a v podstatě vždy se stejnými odpověďmi - zboží je v pohodě. Koneckonců i já odtud mám rychlovarku, fén, oblečení na kolo ...to jen za letošek.
|
|
| lenka | •
 |
(7.9.2012 18:21:04) Mam ho, je fajn. Prvni ryze byla priserna, ale dalsi super. Vzdycky tu ryz uvari akorat. A sam .
|
|
| M_ |
 |
(7.9.2012 22:09:18) Naučím tě vařit luxusní rýži v hrnci a za ušetřený prachy si kup něco užitečnějšího.
|
| A | •
 |
(7.9.2012 22:39:23) Taky bych se nechala poucit, miluju ryzi z cinskych restauraci, ale doma je to proste blempt. :)
|
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 
 |
(7.9.2012 23:38:07) Uvařit dobrou rýži není umění,pokud má člověk dobrou rýži jako surovinu. Pokud máš ráda rýži z čínských restaurací stačí koupit u "číňanů" jasmínovou. Trochu pomalu prohřát na oleji s patřičným množstvím soli, zalít vroucí vodou (asi 1 cm nad rýži) a hodit v hrnci s poklicí na cca 20 min do trouby na 180 st. Voda se musí úplně ztratit a je hotovo. Chce to trochu experimentovat s množstvím vody a soli, dají se do rýže přidat i semínka dýně,černý sezam ap. nebo cibulka. Rýže se v průběhu pečení v troubě nemíchá, po těch cca 20 min ji vždy kontroluji - ochutnám,dosolím promíchám a zase do trouby vrátím,dokud není hotové maso. Nikdy se mi nepřipálila ani nerozvařila. Také mi vždy chutnala rýže z čínského bistra v Holešovické tržnici a chvíli mi tvalo, než jsem přišla na to,že to není způsobem přípravy,ale druhem rýže.Teď už léta nevařím jinou než jasmínovou, je to sice dražší,ale stojí to za to. O koupi hrnce jsem uvažovala kvůli přípravě sushi rýže,ta se mi zatím nedaří, ale tu nedělám tak často ,tak jsem ho nakonec nekoupila a radši si na sushi zajdeme do restaurace.
|
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 
 |
(7.9.2012 23:42:59) PS: se spotřebiči z lidlu mám dobré zkušenosti, mám od nich pekárnu a jsem na 100% spokojená. Navíc u nich není problém produkt reklamovat,pokud člověk není spokojený. Viděla jsem reklamaci oblečení z důvodů špatné velikosti - bez řečí, sama jsem u nich nikdy nemusela nic reklamovat.
|
|
| A | •
 |
(8.9.2012 21:11:59) Dekuju za rady, vyzkousim!
|
|
| andrea | •
 |
(3.8.2015 20:44:05) já dělám rýži v mikrovlnce. Do skleněné misky dám hodněkrát propranou rýži (nejlepší jasmínová nebo basmati), zaleju vodou cca 1 cm nad rýži,vodu osolím případně nasypu koření kari na rýži, přidám usmaženou cibulku, zakryju misku a zapnu mikrovlnku na 750W a 17minut. Rýže je vynikající, nikdy se mi nepřipálila.
|
|
|
|
| Termix | 
 |
(8.9.2012 8:31:09) Což o to, rýži uvařit umím a je výborná. Používám výhradně rýži Basmati, podle mojí rodiny nejlepší rýže na světě, ale letos jsem jí párkrát připálila, prostě jsem dělala i jiné věci a zapomněla zeslabit. Vyčistit hrnec po připálené rži, no to je fakt radost. A protože jsem měla narozeniny, dostala nějaké peníze, nad hrncem uvažovala, sylšela jsem tady spoustu maminek hrnec chválit, uvažuju, že se pro něj ješě vrátím. Já zas až tak moc "zbytečných" přístrojů doma nemám a používám snad jen robot a domácí pekárnu. A protože v Lídlu kupuju v podstatě jen ementál, šunku a tuňáka, chtěla jsem nějaké reference na rýžovar, který tam mají za cenu asi o polovinu menší než jinde.
Děkuju všem za odpovědi.
|
|
|
| ivanicka | •
 |
(5.5.2013 12:51:21) Ahoj,otazecka pro vsechny majitelky ryzovaru: da se delat v ryzovaru i neco jineho nez ryze? zkouseli jste? :D Mam obycejny z Lidlu a mati ma Sencor. Moc prosim,venujte minutku a pisnete mi na mail: yourlady@seznam.cz Budu vdecna za zkusenost!dekuji moc!
|
|
|