| Eiwa | 
 |
(4.4.2012 15:05:06) Ahoj, chtěla bych zkusit udělat kapustové karbanátky. Dává se do nich něco speciálního, nebo klasicky strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, koření? A kapustu spařit a nakrájet? Díky.
|
| Eiwa | 
 |
(4.4.2012 15:07:31) A to nejdůležitější zapomenu ... Jdou udělat jen z kapusty, nebo se musí přidat maso?
|
| angrešt |
 |
(4.4.2012 15:15:10) Jdou udělat i bez masa, ale pak tam chybí pojivo a musí se to dohnat větším množstvím housky v mléce a vajíček. Jinak to blbě drží, kapusta je neblemcavá (narozdíl třeba od brambor).
já kapustu rozeberu, skrojím silná žebra (dám do vývaru), dám na cedník a proliju vroucí vodou a pak propláchnu studenou. melu ji obvykle na masomlýnku, jelikož do nich maso dávám, tak nejdřív leze maso, za něj pak strčím tu kapustu. A nakonec promelu tu namočenou housku a mám v míse "polotovar"
|
|
| štěpánkaa | 
 |
(4.4.2012 15:15:14) připomněla jsi mi úúúúžasné p´orkové karbanátky naší sousekdy. Prý z jednoho pórku se nají celá rodina: vezmeš 1 pórek a kilo mletého masa  kapustové jsem kdysi dělala, kapustu hodně podusit, vychladnout, nahrubo nastrouhanou nebo lehce rozmix. pak vajíčko, mouka, sůl, strouhanka, od oka. kamarádka mě naučila přidat našlehaný bílek, byly pak takové nadýchané, ale míň karbanátkové než ty co jsem jedla někde jinde - ale dobré, stejně jsem dělala i květákové placičky. 
|
| štěpánkaa | 
 |
(4.4.2012 15:16:02) jo a koření dle chuti, nebo nastrouhanou cibuli apod....
|
|
| sarmi | 
 |
(4.4.2012 15:31:27) neco podobneho, jako honzova polevka ze sekerky
|
|
|
|
| šatranka | 
 |
(4.4.2012 15:18:57) Ladie, karbanatky delam podle tohoto receptu:
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/166621/bubble-and-squeak-cakes-with-tomato-salsa Rozmackane brambory, lehce orestovana jarni cibulka, uvarena nasekana kapusta, sul. K tomu salsu nebo salat.
Pokud je kapusta velka, tak vnejsi, nejtmavsi listy pouziju na polevku. Taky delam zavitky plnene ryzi a houbami. Nebo masem nebo lososem.
|
| angrešt |
 |
(4.4.2012 15:40:33) to je hezký recept A brambory zastanou pojivo, dobrý nápad.
|
| Chrysantéma | 
 |
(4.4.2012 16:05:02) nebo strouhaný sýr...já totiž dávám na drobno nakrájený,opražený kabanos,nastrouhaný sýr a vajíčko...
|
|
|
|
| Rina+2 | 
 |
(4.4.2012 15:22:29) Muzes k tomu pridat na kosticky sunku nebo uzeny a i syr, je to chutnejsi, s tim uzenym urcite, nebo angl.slaninou.
|
|
| Meta | 
 |
(4.4.2012 17:11:52) KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY???? Nevařím   http://www.hovawartbert.estranky.cz/clanky/ze-zivota-se-psem/vareni-pod-psa.html
|
|
| Rapiti | 
 |
(4.4.2012 17:42:16) Já namelu maso cca 30-40 dkg na jednu kapustu. Kapustu uvařím (stačí 10-15 minut, ať neztratí chuť) a projedu mlýnkem po masu. Pak umelu ještě 2 - 3 rohlíky, ať se to spojí. Přidám 2-3 vajíčka, jednu drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, dost majoránky. Děti i manžel tyhle karbanátky milujou, mizí to rychleji než jen z masa. Takže vděčné jídlo. Ale nesmí se pokazit to vaření kapusty a přehnat to s pepřem, tchán dělá karbanátky údajně podle stejného receptu, ale nikomu z nás to nechutná.
|
|
| Eiwa | 
 |
(4.4.2012 21:24:28) Díky moc, zítra vyzkouším.
|
| romanaI | 
 |
(9.4.2012 1:38:41) já kapustové a cuketové karbanátky peču na plechu. jsou stejně křupavé jako z pánve. v půlce pečení je potřu z obou stran olejem- to je vše. nemám mlýnek, takže jen pokrájím předem povařenou kapustu, nastrouhám do ni 10 dkd moravského masa nebo 5 dkg vysočiny, cíbu, česnek, ostatní ingr. jako karbanátky z masa.
|
|
|
|