18.5moudrost16 |
|
(27.1.2012 18:35:05) tak me napadlo jak levne varite? A co
u manzela v praci krize ( dochazi o na vyhazovy) takze budu muset opet setrit vic nez predtim... Tepla jidla potrebujem nekdy taky - bohuzel ne polevky - dcera ma enurezy takze se nesmi vecer moc zavodnit....
Hodte rady a recepty...
My dnes testoviny ve vajicku, vcera ryze s ulitlejma ptackama ( maSA 1|4 KG, 1 VEJCE, 1 OKURKA) , predtim knedliky s vajickem, nnekdy chleba s maslem, brambory s cibulkou a slaninou...
Svaciny resim - ovoce a zelenina
Co vy?
|
Půlka psa |
|
(27.1.2012 18:41:51) Dnes jsme měli kapustu s bramborama a včera čočku. Ne teda kvůli šetření, ale protože nám to chutná, nicméně ušetří se na tom určitě taky.
|
18.5moudrost16 |
|
(27.1.2012 18:45:49) kapustu, cocku a hrach me doma nesnedi deti :(
|
|
|
štěpánkaa |
|
(27.1.2012 18:45:04) nudle s mákem, těstoviny "červené" - s rajčatovou omáčkou, zeleninové rizoto se sýrem, omelety - palačinky, tahle jídla mají úspěch u nás a obvykle nejsou ani moc náročné na přípravu ani finančně
|
štěpánkaa |
|
(27.1.2012 18:45:55) a ještě zapečené brambory nebo těstoviny s různými druhy zeleniny, příp s vajíčkem nebo sýrem
|
|
18.5moudrost16 |
|
(27.1.2012 18:47:21) stepanko testovi y na milion zpusobu tez delam...
Nudle s makem zas teda nemuzu ja :(
|
štěpánkaa |
|
(27.1.2012 18:49:10) tak si je dej jen s máslem (já je mám nejradši samotné jen s malým kouskem másla) nebo se sýrem. Někdo je jí i s tvarohem - nastrouhaným tvrdým nebo s rozpatlaným měkkým. To zase nejede nám
|
Len |
|
(27.1.2012 18:50:24) Nebo s orechama, skvely
|
Inaaa |
|
(27.1.2012 22:36:45) Jo, s ořechama a cukrem, to dělala babička. S tvarohem si to neumím představit.
|
|
|
|
|
|
Andrýsek + 2 |
|
(27.1.2012 18:50:37) Jsme zrovna dva dny měli po sobě halušky se slaninou a zelím + já trochu brynzy, tu můj chlap nemusí.
|
18.5moudrost16 |
|
(27.1.2012 18:53:54) halusky bych si dala - je ja mam chut na ne....
|
|
|
Andrýsek + 2 |
|
(27.1.2012 18:52:45) Jinak já bych klidně na jídle ušetřila plno peněz, ale chlap je mlsnej.
|
L | •
|
(27.1.2012 23:41:37) langoše - mouka, mléko, sůl, cukr, droždí na to česnek se solí v oleji kečup nebo tatarka .....jídlo skoro zadarmo :o)
|
|
|
anemon |
|
(27.1.2012 19:01:25) Selská omeleta - slanina, cibulka na proužky, brambory, hodit na pánev, lehce opéct, zalít vejci.
Dušená mrkev s bramborem - dělám naprosto přírodně, solím, pepřím, kmínuju, nakonec čerstvé máslo. (pokud jste masoví - vylepšit kouskem masa, těch 1/4 kg třeba plecka nebo krůtího zadku jistě bude stačit)
Rizoto 100x jinak - tam já maso melu (doma, mletému koupenému nevěřím a je to asi i levnější), aktuálně oblíbené - kousek toho masa na cibulku, obdělat a přidat jedno balení bílých paprik (měli teď v akci) a rovnou v tom uvařit tu rýži. Nebo bez masa se žampiony.
|
|
Raduza |
|
(27.1.2012 19:17:48) včera jsem koupila játra a koukala jsem jak jsou levný. 22 korun pro všechny . Levný jsou luštěniny, ale ty píšeš, že nejí. Jinak asi všechno maso na kostky, hodně šťávy, přílohu, špenát, brambory, kuře na paprice (je na víc dní).
|
|
Theodora.1 |
|
(27.1.2012 19:19:03) Mrkvové placky: 6 mrkví najemno nastrouhat, 3-4 nakrájené jarní cibulky, hrst krájeného čerstvého koriandru (nemusí být), 2 vejce, hladká mouka, hrst čerstvě nastrouhaného parmazánu nebo Grand Moravia, trošku smetany (nemusí být), sůl a čerstvě mletý černý pepř. Smíchat, udělat placky a osmažit. K tomu dip jogurt/zakysaná smetana, česnek, já dávám ještě avokádo.
|
|
Veverka16 |
|
(27.1.2012 19:22:10) cibulka,točeňák,těstoviny,protlak,koření,zapéct
vymazat sádlem pekáč,na to brambory na kousky,posolit,posypat sladkou paprikou,zalít šlehačkou.mňam s mlíkem
topinky na 1000 způsobů - děti mají rády topinky s máslem a džemem/medem
brambory jen ovařit,pak poskříknout olejem,posypat bylinkami a dát péct
bramboráky
lívance
francouzské brambory
koupit kost,uvařit - polévka,maso obrat a udělat z něj sekanou/karbanátky
rizoto - rýže,hrášek,vepřová konzerva /v lídlu mají 98% masa/
klidně i svíčková,když si koupíš mrkev,petržel a cerel,je to teď levné a kousíček masa - dá se udělat spousta omáčky a drahé to není
rajská - to samé a klidně bez masa,pak jíst s knedlíkem,těstovinami,rýží....
bramborová kaše,navrch dozlatova cibulka,pak krájím dva párky na tenká kolečka,opeču na pánvičce - posypat tím tu kaši
buřtguláš
nevím zda máš třeba pekárnu - na různá kynutá těsta - buchty,vdolky....
|
|
H&M | •
|
(27.1.2012 19:39:45) Jako dite, jsem milovala.. Brambory na plechu.
Neloupany brambory nakrajet na kolecka polozit na plech potrit maslem nebo olejem, pokminovat a posolit.. Dat pect.. Oni tak hezky naobotnaj. k tomu jsem jedli utreny tvaroh s pazitkou..
Pak mam rada ryzi s cockou
Nebo ruzny jidla s fazoli
Pak delam, omacku na testoviny..
1,5 kg mrkve, 1/2 vetsiho celeru, 1 vetsi pastinak nakrajim na vesti kusy, na trosku oleji dam dusit do hrnce, ja tam nedavm vodu, kdyz tak trochu vina a vyvar nebo kostku bujony. necham dusit.. na dalsi panvi si upecu 1/2 mleteho, ja davam hovezi, {muze se nahradit, veprovym nebo soja drti} hovezi je nejlepsi.. Kdyz je zelenina hodne meka, prida, syrovou nakrajenou cibuli, cesnek, dva vetsi porotlaky, sekany rajcata v plechovce a hodne praskovy papriky, arozmixuji to.. Rozdelim do misek {na to staci na 4x} a az vychladne dam do mrazaku..A mam rychlou veceri v zasobe..
|
|
Emzák |
|
(27.1.2012 20:35:58) Uvařím celer a brambory. Kousek celeru umixuji s brambory na skvělou bramborovou kaši. Zbytek celeru nakrájím obalím jako řízky a usmažím, z vývaru se dá ještě udělat polévka-to mě napadlo až dnes, ještě jsem to nedělala, ale zítra na to dojde!
|
|
Lena | •
|
(27.1.2012 23:14:58) mlete maso michat s ovesnymi vlockami (asi pul na pul), 1 vejce, zavlazit mlekem, aby to nebylo moc suche. Smazit jako karbanatky (s bramborem)nebo varit jako masove kulicky, uvarenou ryzi, uvarit mrkev na 2 cm nakrajene kousky, curry omacku (do toho tu mrkev zavarit).
****
rozmixovat uvarene bile fazole nebo nejakou jinou lusteninu s tvarohem a ovesnymi vlockami a vejcem, okorenit treba majorankou, peprem a soli. Smazit jako karbanatky, s bramborem nebo bramborovou kasi.
Bezne nastavuju mlete maso strouhanou mrkvi (pouzivam ke spagetam s rajskou omackou) nebo ovesnymi vlockami, to pak smazim, kdyz se to okoreni, chutna jak cevabcici (vlocky jsou vyzivnejsi nez strouhanka), vetsinou to deti nezaregistrujou. Ruzne smesi masa na kosticky s mrkvi / celerem/ jinou koreninovou zeleninou, okorenit jako gulas. Nebo burtgulas - nejaky levny salam nakrajeny na kosticky, korenit jako gulas a varit dohromady s bramborami na kosticky. Zahustit omacku
bramborove placky, muzou byt plnene spenatem nebo tvarohem, nebo zamichat do testa na kosticky salam. Kruci, az jsem z toho dostala hlad!
|
|
|