| LiValley | 
 |
(30.12.2011 1:14:49) Delala jsem spagety pro jednoho pana k narozeninam a vypadalo to skvele. Pouzila jsem formu na babovku a jednu mensi dortovou. Slepila jsem to vanil. kremem a maliny s cukrem a zelatinou. Masove kulicky se udelaji z Rafaela, nebo chocolate truffles v cokolade a sekane orechy.Vypadal asi takhle.
|
| Mysterious | 
 |
(30.12.2011 9:25:37) LiValley, paráda! Z čeho jsou prosím ty špagety a jak jsi je udělala?
|
| LiValley | 
 |
(30.12.2011 10:02:34) Ten korpus (babovku, nebo sukni pro panenku) orezes do nejakeho predpokladaneho tvaru a pretres vanil. kremem, nechas trochu vychladit a pak strikas kulatou spickou na zdobeni asi o prumeru asi 2-3mm (http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E3111C2-475A-BAC0-53E697EA2D3DE483&killnav=1) Proste to cele nastrikas, zadna perfekce, spagety jsou prece na hromade. Kdyz ti puvodni dort trochu prosvita vubec to nevadi, protoze je to podetrene tim stejnym kremem a vrch zaplacnes ""omackou"" a ""masem"". Jeste to muzes posypat trochu kolosem (kdyz se da sehnat trochu delsi hobliny, vypada to jako strouhany syr) Jestli nemas spicku na zdobeni, da se seknat nekde na netu navod jak vyrobit cukr. kornout z papiru, kde to jen ustrihnes na jakou chces velikost. Urcite jsi tvoriva .... a ja blbe vysvetluju.
|
|
| LiValley | 
 |
(30.12.2011 10:51:45) Jeste muzes udelat lzici z cokolady. Bud si to predkreslis na pecici papir a nastrikas do tvaru rozpustenou cokoladou igel. pytlikem, nebo obalis velkou lzici do potravinove folie a a napatlas jednu stranu(klidne patlat dvakrat), soupnes do mrazaku a po pul hodine odloupnes. Delam dva pokusy, kdyz se mi jedna zlomi, nevadi. Pak jsem to opatrne zapichla do tech spaget.
|
|
|
| angrešt |
 |
(30.12.2011 9:40:37) Lilly, ten špagetový se Ti moc povedl! Špagety jsi tlačila přes masomlýnek, nebo přes cedník?
|
| LiValley | 
 |
(30.12.2011 10:28:13) Pred lety, kdyz jsem nechtene byla zenou v domacnosti,tak jsem proste zacala delat takove blbosti a hodne pect.Holky to strasne zboznuji. Zacala jsem s navody od Wiltonu, ale pro ceskou chut to tedy neni nic moc. Rolled fondant je chutove pekny hnus a dcera to stejne loupala dolu. Radeji pouzivam evropske receptury a pak se snazim vytvorit neco zajimaveho. U nas vitezi fran. vanilkovy krem se zloutky, nebo parizska slehacka. Nekolikrat jsem delala pro dceru k narozeninam croquembouche, ale to tedy nema moc vtip.
|
| Mysterious | 
 |
(30.12.2011 13:39:56) Tý jo, dělat to croquembouche, mám o zábavu na týden postaráno...
Ale o špagetách uvažuji, snad nebude vadit, když se budu chlubit cizím peřím, ovšem pokud se povede 
Jinak k tematu: jednou jsem dělala slaný dort, na něj bílé myšky z vařených vajec, uši měly z plátků ředkviček, ocásky z korbáčiku. Na Silvestra by se hodilo, ne?
|
|
|
|
|