| KlaudieS+M+E | 
 |
(5.10.2011 16:22:42) Mám tu k večeři připravené mleté, mix vepřového a hovězího. Pořád dokola dělám jen karbanátky, sekanou, lasagne... chtěla bych uvařit něco jinýho, moc dobrýho
Tak poraďte, mám blbý den, potřebuju si dát večer dát pořádný žrádýlko, abych se olizovala až za ušima .
|
| Dom+Nikolka | 
 |
(5.10.2011 16:24:09) A co roláda z mletého masa? rozplácám na alobal do placky, potřu trošku hořčicí, dám šunku, okurku, párek nebo jen zeleninu a zamotám a upeču.
|
| KlaudieS+M+E | 
 |
(5.10.2011 16:27:12) něco takovýho jsem myslela, ale co dovnitř? Na párek ani okurku chuť nemám, chci něco lepčejšího , zeleninu - jakou třeba? Nebo klidně nějakou náplň, co se uvaří předem...
|
| Dom+Nikolka | 
 |
(5.10.2011 16:36:15) třeba játrovou nádivku, nebo já mám ráda kaštanovou nádivku, ale tu až v zimě, to ti moc nepomůže. Nebo dělám něco jako lečo a tím to plním. a nebo to naplním brynzou a nebo mozzarelou ochucenou.
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 
 |
(5.10.2011 17:06:17) Wow, roláda z mletého masa s mozzarellou, to si musím zapamatovat.
|
|
|
| madlenka+2 | 
 |
(5.10.2011 16:53:46) Dej tam papriku, eidam a nivu.
|
|
|
| Limai | 
 |
(5.10.2011 16:27:30) Mě když se dostane do ruky mleté maso,tak dělám jenom a zásadně boloňskou omáčku se špagetama
|
| Limai | 
 |
(5.10.2011 16:31:10) Anebo-já osobně to tedy ještě nikdy nezkoušela-můžeš udělat holubky.Recept najdeš na internetu,je to neskutečná dobrota.Jsou to plněné zelné listy s mletým masem a rýží.Mňam,hned bych si dala
|
| Fous&fousek | 
 |
(5.10.2011 16:51:04) Tak to můžu potvrdit, dělala to moje babička a je to skvělé. Vždycky jsem to jedla s chlebem, který jsem si tlustě namazala máslem. Sama to ale nevařím, asi se budu muset zmátořit...
|
| Limai | 
 |
(5.10.2011 16:59:24) Jo jo,taky se budu muset pokusit udělat a naučit se to.Já je jedla vždycky když uvařil někdo jiný,nikdy bych nevěřila,že to může být tak dobré.Olizovala jsem se až za ušima.Ježíši,já mám na ty holubky takovou chuť!
|
|
|
|
| Lenaseka | 
 |
(5.10.2011 20:16:04) Já taky. Mnam!
|
|
|
|
| Czeperka | 
 |
(5.10.2011 16:38:11) Brambory
Uvařit brambory do poloměkka, oloupat, na plátky
Na cibulku mletý, orestovat, přidám nějaký koření, česnek, trochu protlaku nebo kečupu. Sundám ze sporáku a přimíchám kysanku (nemusí být), pak vrstvím brambory, rajský (můžeš i jinou zeleninu) a mletý, zasyppu sýrem a upeču v troubě
Rýže
Na cibulku mletý, orestovat, pálivou a sladkou papriku, pepř, chilli, sůl. Přimíchat (syrovou) rýži, zalít vývarem smíchaným s dobrým kečupem. 1 díl rýže, 1,5 dílu tekutého. Přidám ještě kukuřici a fazole (konzervovaný), zamíchat vše dohromady a dusit v troubě než se vsákne voda do rýže. kdyby byla rýže tvrdá, přidej ještě trochu vývaru. Hotové sypu goudou.
|
| Czeperka | 
 |
(5.10.2011 16:40:21) Plněné papriky pečené
udělám směsku jako na sekanou, naplním papriky, dám do zapékačky, podliju vodou, přidám kousíček másla, někdy přidám místo másla anglickou a peču. Podávat s bramborama
|
|
|
|
| Motýlice | 
 |
(5.10.2011 16:32:27) masové kuličky (pečené na pečícím papíru bez ruku v troubě) k těstovinám a k rajčatové omáčce s červeným vínem
|
|
| Anni&Annika | 
 |
(5.10.2011 16:34:25) udelam kulicky /davam jen vajicko a podle chuti koreni,sul, pepr, obaluji ve strouhance/, pak podusim houby na masle /muzou byt i hnede zampiony/, kdyz jsou podusene, zaleju slehacku, osolim, opepim, popripade zahustim, mezi tim osmazim kulicky v oleji a uvarim brambory. Dam na talir br., kulicky a ty preleju omackou, k omacce pridam brusinky /takove ty v marmelade/......rychle, chutne
|
| Anni&Annika | 
 |
(5.10.2011 16:35:34) do rolady muzes dat varena vajicka
|
|
|
| Gladya, bývalá dasa, | 
 |
(5.10.2011 16:34:35) napadají mě ještě plněné papriky, rizoto, něco a la švédské kuličky, zapéct s brambory a třeb sýrem (zo jsem nezkouěela, jen slyšela a někdy zkusím) nebo něco podobného boloňskýcm či špagetám, omáčku nemusíš dělat klasickou boloňskou,
|
|
| sarmi | 
 |
(5.10.2011 16:34:48) cevabcici, hodne cibule a horcice a brambory s maslem   
|
|
| Hadice a hadi |
 |
(5.10.2011 16:34:52) jestli máš oregáno a rajčata /příp.protlak/, tak rozhodně boloňské špagety. Mňam.
|
|
| zerat | 
 |
(5.10.2011 16:40:01) Plněné papriky s rajskou omáčkou
|
|
| Půlka psa | 
 |
(5.10.2011 16:40:05) Dělala jsem nedávno šunkové závitky s masem. Moc dobrý to bylo. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3651 Ochutila jsem maso jako na sekanou, zabalila do šunky, zalila smetanou a sýrem a pekla. Jen místo kečupu jsem dala trochu rajčat. Měli jsme boule za ušima.
|
|
| šatranka | 
 |
(5.10.2011 16:44:03) Vyborne je francouzske hachis parmentier: do pekacku das vrstvu na cibuli orestovaneho mleteho masa, vrstvu bramborove kase a posypes strouhanym syrem s trochou strouhanky. Zapect.
|
| Rina+2 | 
 |
(5.10.2011 17:36:29) Zovjanko a teda jen 1 vrstva od kazdeho? na maso uz se nedava znovu ta brkase?? Ani nicim zalit? Jakoze smetana ci rajcat.pyre??
|
| mabela | 
 |
(5.10.2011 17:58:19) první vrstva je maso (na cibulce) a na to se pak dává kaše. zasype se sýrem (fr. používaj gruyère, aj ementál) a zapeče se.
|
| mabela | 
 |
(5.10.2011 17:58:38) aj-ja
|
|
|
| šatranka | 
 |
(5.10.2011 18:01:23) Rino, od kazdeho je jen jedna vrstva. A kdyz maso dusim, tak prileju trochu vyvaru. Mrkni tady na fotku: http://lescocottesquiontlacote.cuisineblog.fr/60856/Hachis-parmentier/ Nicim se nezaleva a suche to neni. Je to fakt moc dobre
|
|
|
|
| Evženka+3 | 
 |
(5.10.2011 16:45:24) holandský řízek - mleté maso, vejce a nastrouhat hodně sýra - udělat jakoby větší karbanátky a ty pak obalit v trojobalu a usmažit....s bramborovou kaší
|
| Dáša 2 kluci+ holčička | 
 |
(5.10.2011 16:52:59) Koložvárskou kapustu. Maso podusit na cibulce, ochutit solí, pepřem, paprikou. Kysané zelí orestovat na cibulce. Do pekáče vrstva vymačkaného zelí, na to vrstva masa (netřeba hodně)vrstva uvařené rýže a opět zelí.Poklást osmaženou anglickou slaninou a klobásou. Celé zalijeme šlehačkou. Dělala jsem to nedávno poprvé, bez klobásy a bylo to moc dobré.
|
| Czeperka | 
 |
(5.10.2011 16:55:37) Dášo, tohle jsem zrovna minulý týden slyšela od švagrové, že je výborné! nějak si ale nedovedu představit to zelí s rýží a smetanou... Asi to fakt zkusím
|
| Dáša 2 kluci+ holčička | 
 |
(5.10.2011 17:03:38) Zkus, je to zvláštní kombinace,ale chuťově výborná. Chci to vyzkoušet i s kysanou smetanou.
|
|
|
|
|
| Babsi+2 | 
 |
(5.10.2011 16:51:03) Špagety s masem a do toho masa nadrobno nakrájet mrkev, papriku, rajčátka + tocovydálednice. Mňam.
|
|
| Jája | •
 |
(5.10.2011 17:08:17) Pštrosí vejce - vejce obalit mletým masem a upéct. Podávat s brambory.
Milánské špagety Plněné papriky s rajskou a rýží/knedlíkem Čevabčiči
Sýrový řízek - vmíchat hodně tvrdšího strouhaného sýra, uhňácat placičky, obalit v trojobalu a usmažit.
Želvičky - kuličky masa poklást anglickou slaninou, z kousku párku udělat nohy, hlavu a ocásek. Upéct. Efektní a chutné.
|
|
| babiki | 
 |
(5.10.2011 17:11:18) udelej tradiccni anglicke jidlo Sheperd""s pie, Pastyruv kolac: mlete osmazit (bez tuku) s cibulkou, dochutit cim chces (anglani moc nedochucuji, ja davam cesnek, sojovku, bylinky dle nalady), k tomu dej rajcata z p[lechovky (nebo sparena nakrajena cerstva), zvlast udelej bramborovu kasi, do pekace dej maso a na to poklad tu kasi, vidlickou udelej pruhy na kasi, hezky se to zpece, a dat pect na pulhodky k tomu delam salat
|
| Dáša 2 kluci+ holčička | 
 |
(5.10.2011 17:17:22) Tohle dělávám, je to neskutečná dobrota, jen jsem si myslela, že je to italské jídlo 
|
| babiki | 
 |
(5.10.2011 17:21:39) jo? a proc italske?
|
| Martina_Sam_Nath | 
 |
(5.10.2011 17:36:07) teď jsem k večeři měli tortilly s mletým masem a zeleninou. Rychlé, pokaždé jiné, u nás oblíbené
|
|
|
|
| BMc | •
 |
(5.10.2011 18:01:00) Nebo chilli con carne: zaklad stejny jako na shepherd""s pie - tj osmazit s cibulkou, pak pridat rajcata z plechovky na kousky, cervene fazole (z plechovky)a dochutit sul, pepr, paprika sladka mleta, vegeta a chili. Podava se s ryzi nebo "jacket potato" - brambor peceny ve slupce. A na to nastrouhat syr a trochu zakysane smetny. Mnam. My to mame aspon jednou tydne :)
|
| Winky | •
 |
(5.10.2011 20:36:23) jj, u nás nejoblíbenější je chilli con carne - na cibulce osmahnout maso dohněda, pak tam přidám protlak, fazole (červené z plechovky) a kukuřičku (též z plechovky, tu sladkou), okořením (klidně i trochu česneku pepře a papriky a to chilli) a podliju horkou vodou a dám na 2 hodiny do trouby dodělat. Je to krásně měkké, vůbec to "nekřupe v hubě". Akorát to chce nazačátku na té cibuli dělat skoro bez tuku, aby to nebylo pak mastné (z masa se dost vypeče). Jíme s těstovinami (sypané parmezánem nebo vlastně jakýmkoliv sýrem), s rýži, a nebo s tortillou - pak k tomu přidávám hromádky zakysané smetany, bašta.
|
|
|
| šatranka | 
 |
(5.10.2011 18:02:12) Mnam, to si udelame o vikendu
|
|
|
| Dáňula | 
 |
(5.10.2011 18:55:16) Z mletého klasika karbanátky s bramborem (nebo do karbošů přidat ještě něco, aby byla jiná chuť - sýr, cizrnu, kapustu, žampiony, cuketu...prostě co je doma), nějaký závin, sekaná... nebo potom z mletého dělám masové kuličky a ty přidávám k fazolím, nebo do omáčky - rajská, žampionová, curry.... prostě co je zrovna k jídlu. A nebo hodně malé kuličky/válečky a do tortilly se zeleninou a dresinkem... možností je spousta.
|
| Dáňula | 
 |
(5.10.2011 18:57:04) A nebo ještě zapéct v paprice/cibuli/rajčatech/cuketě/žampionech/zelných listech... prostě v něčem, kam se dá nacpat nějaká směs.
|
|
|
| Suza007 | 
 |
(5.10.2011 19:36:25) Já si koupím v Bille těsto na croissanty a uvařím vajíčka natvrdo. Vajíčka po jednom zabalím do ochuceného mletého masa a pak do těsta. Potřu rozšlehaným vajíčkem a peču asi půl hodiny. Je to moc dobré a výborné na cestování.
Anebo plněné papriky či boloňské špagety, ale to už tu zaznělo.
|
|
| Terka | •
 |
(5.10.2011 20:25:20) Tak ja delam toto.
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=36423
Je to rychle a dobre.
|
|
| KlaudieS+M+E | 
 |
(5.10.2011 20:39:38) Tak nakonec byla masová směs s cibulí a rajčaty zapečené s br. kaší. 
Moc dobrý
|
|
|