membri |
|
(29.3.2011 17:38:33) Ahojte :) mam dotaz, neznate nekdo recept na pravy vanilkovy pudink? mam doma mleko, vanilkovy lusk, vajicka... tak bych ho rada uvarila dcerce.. ten z pytliku se mi delat nechce.. neznate nekdo recept prosim?
|
angrešt |
|
(29.3.2011 17:47:56) Manžel mi ho občas vaří, ale jen tak od oka, přesné poměry neznám a schválně se neptám, je to romantická vzpomínka na naše začátky, kdy mi ho vaříval podstatně častěji:).
Ale princip je jednoduchý, mléko, cukr a dřeň vanilkového lusku povařit, pak vešlehat v troše mléka rozmíchaný škrob a žloutek. Krátce povařit a je to.
|
Mysterious |
|
(29.3.2011 18:45:51) Pravý vanilkový puding jsem nikdy nedělala, ale hrozně dobrý puding teď dělá Dr. Oetker - jmenuje se to Pravá vanilka smetanová.
Když už máš tu vanilku, nechceš si raději udělat créme brulee? Ten se sice dělá ze smetany, ale viděla jsem i recept z mléka:
http://recepty.brtnik.info/recept.php?id=1952&nazev=Creme+brulee
|
|
|
Summer_09 |
|
(29.3.2011 19:31:28) Ahoj, já dělám creme brulee nebo "petit pot au lait", takové "mléčné mističky, je to vlastně puding.. chceš recept?
|
agnes+2 |
|
(29.3.2011 19:58:42) jak děláte tu krustičku? Máte doma pistoli nebo normálně v troubě ogrilujete?
|
angrešt |
|
(29.3.2011 20:07:05) griluju v troubě a k svátku dostanu pistolku:)
|
agnes+2 |
|
(29.3.2011 20:08:21) jéé to se máš
|
angrešt |
|
(29.3.2011 20:57:22) tojo:) Udělala jsem c.brulee bráchovi se snoubenkou, když nám ji přišel představit, a on se okamžitě rozhodl mi pořídit pistolku, abych mu tu lahůdku mohla dělat při každé návštěvě:)
|
|
|
|
Summer_09 |
|
(29.3.2011 20:51:55) A jinak creme brulee by mel byt bez skrobu, jen vejce.. ale to uz je detail.
tavna pistole je nejlepsi! ja ji nemuzu najit, tak griluju, ale neni to zdaleka takovy :/
|
|
|
|
majdaleenka +07+11 |
|
(29.3.2011 20:16:26) recept neznám, kupuju tesco organic s pravou vanilkou, ty etylvanilínový svinstva se nechce dělat ani mně
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(29.3.2011 21:48:18) Majdalenko, nevim jestli to budes jeste cist, ale chtela jsem se zeptat kolik ten puding cca stoji, kupovala jsem totiz nejaky bio (mylsim alnaturu) a stal skoro 15 Kc :_(. Tedy Tescu Organic moc uz neverim, naslo se tenkrat neco v rozinkach a ja je zrovna davala male s pocitem, ze pro ni delam to nejlepsi :_(. A nevyjde levneji ten lusk se skrobem? Diky .-)
|
majdaleenka +07+11 |
|
(29.3.2011 21:56:34) tak se přiznám, že nevím, kolik stojí, možná i k těm 15, ale než kupovat ten hnusnej umělej... vanilkovej lusk je dost drahej a nevím, jak rychle vyčichne...co našli v rozinkách? to nevím...
|
Leena+Michalka listopad 09 |
|
(29.3.2011 23:04:08) No me prave prijde davat tolik penez jen za trosku vanilkove vune dost, prevazne je to skrob, treba kakaovy kupuju normalni, tam nevidim rozdil, mozna zkusim prirodni vanilkovy cukr a skrob, taky nesnasim tu uzasne umelou chut vanilky. Jinak v tech rozinkach to byla myslim "jen" nejaka plisen, to se asi muze stat vsude, hlavne ze se na to prislo, ale jedla jsem to v te dobe dost na chut jako zdrave mlsani, tak me to nastvalo :_(. http://www.mediafax.cz/domaci/3175405-Tesco-stahuje-z-pultu-rozinky-z-rady-biovyrobku-Organic-mohly-obsahovat-jed.
|
Muumi |
|
(30.3.2011 9:31:09) Alnatura teď stahuje červenou čočku a nějaký těstoviny:( Ale ty jejich pudinky jsou prostě dobrý, taky kupuju, teď jsem zkusila Oetker s vanilkou a s čokoládou, měli v akci asi za 5 kč, což už fakt není žádnej rozdíl proti normálnímu. Taky dobrý. ještě jsme měli bio amylon čoko, ten byl dobrej, ale alnatura je asi nej.
|
|
|
Trampolina | •
|
(30.3.2011 8:49:15) Zkus koupit vanilkové lusky na netu, např. http://www.pravavanilka.cz, nebo vanilkove-lusky.cz tuším, když si koupíš velký pakl, tak tě to vyjde i o třetinu levněji než v obchodě, nehledě na kvalitu a vůni. Já si bohužel nechávám každý lusk zavakuovat, nemám takovou spotřebu, aby se mi oplatilo koupit si zavakuovaných 10 kusů v jednom balení. Ale i při zavakuování po jednom se dostanu i s poštovným na cenu lusku pod 30 kč, záleží na objednaném druhu. Pokud máš doma vakuovačku, nebo kámoška, tak bych šla do nějaké větší objednávky a zavakuovala si to doma. I tak to ale vydrží asi tak 2 měsíce a pak začne tvrdnout jak ty z obchodu. Ale zas za 2 měsíce nemám problém 10 lusků spotřebovat
|
|
|
|
|
|