| binaryy szuká ovci | 
 |
(20.11.2010 18:53:24) Já svařím 2 litry mléka, rychle schladím ve studené vodě asi na 40 - 50 stupňů. Pak přidám 1/2 velkého jogurtu Hollandia, 1 lžíci cukru. Dám do skleniček po přesnídávce. Večer zabalím do peřin.Ráno dám do lednice. Jogurt je hustý a chutná jak Hollandia.
dělala jsem i s plnotučného krabicového a povedl se vždy
|
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 
 |
(20.11.2010 19:07:59) Jde to z čehokoliv, dělám z trvanlivého polotučného, ale dělala jsem i z tučného, když jsem se tu na to tučné ptala, tak mi tu napsali, že to jde i z nízkotučného. Z čerstvého to určitě není problém.
|
|
| červík + V. 6/03 + L. 5/08 | 
 |
(20.11.2010 19:16:31) mléko zahřeju na 40°C dám do něj cca 100ml bílého choceňského jogurtu, zamíchám, dám do skleniček a na teplé topení na cca 4 hodinky, pak do lednice a je hotovo
|
| Shayla a 3 kluci | 
 |
(20.11.2010 19:31:37) Týden určitě, možná dva. Nemám úplně odpozorováno.
|
|
| červík + V. 6/03 + L. 5/08 | 
 |
(20.11.2010 19:56:44) nám vydrží tři dny 
|
|
| Petul.a a Babu | 
 |
(21.11.2010 13:59:13) Než to rodina sežere My nestačili otestovat, jak dlouho vydrží, vždycky byly pryč dřív, než se stačily zkazit Pravda je, že je používám i do zálivek, pomazánek, do těsta... prostě jako normální bílý jogurt. Jo, a inspirace na konzumaci - u nás je oblíbený: s marmeládou, se strouhanými jablky a skořicí, s čokoládou... možností je opravdu hodně.
|
|
|
|
| Shayla a 3 kluci | 
 |
(20.11.2010 19:30:59) Dva litry bio mlíka převařím, nechám zchladnout na těch cca 40-50st. Přidám Hollandii bílou. Jelikož to mlíko je pasterizované, tak by se asi ani nemuselo převářet. Postavím nádobu do velkého hrnce, napustím vodu z kohoutku, nám horká teče taky těch 40-50st., zaklopím a nechám třeba přes noc. Někdy vodu ještě jednou vyměním, pokud to stojí přes den.
|
|
| majdaleenka +07+11 | 
 |
(20.11.2010 21:20:01) ze selského nebo bio, já dělám z bio od olmy a je výtečný, jako násadu dávám vždy čerstvou hollandii
|
|
| chabíbí | 
 |
(20.11.2010 22:20:06) Mléko (jakékoli, co není "mrtvé") - kupuju BIO, jiné mi nechutná a ani bych nepila, ale to není podstatné. To zahřeju, ale ne moc. Prostě aby bylo trochu teplé. Do skleniček od příkrmů dám vždy půl kávové lžičky bílého BIO jogurtu, zaleju to mlékem. Otočím dnem vzhůru a nechám do rána u topení, když netopím, tak pod peřinou. Někdy do jogurtu dávám rovnou rozdrcený kousek banánu nebo třeba jablíčko, piškot... Cokoli. Akorát musli nedoporučuju, to se úplně do rána rozblemcá.
Tyhle jogurty jsou skvělé a i skvělá cena jogurtu v BIO kvalitě.
|
|
| Lanka16 | 
 |
(21.11.2010 9:21:11) Dělám jogurt z krabicového mléka polotučného i tučného + jogurt, který má živé jogurtové kultury. Mám jogurtovač, a v návodu píšou, že se má jogutr spotřebovat do 8 dnů.
|
| Gábina & K+K | 
 |
(21.11.2010 12:04:39) poradí mi někdo, proč mi ten jogurt nechce zhoustnout? Mám na něj dokonce i jogurtovač, ale ať to udělám z jakéhokoliv mléka a jogurtu, prostě zůstává řídký
|
| Petul.a a Babu | 
 |
(21.11.2010 14:01:47) Zkus přidat dvě lžičky sušeného mléka
|
| Gábina & K+K | 
 |
(22.11.2010 9:18:15) a to sušené mléko, můžu dát Sunar?  Nebo to musí být to sušené mléko do kafe? Já jsem vždy dávala jogurt celý, nemůže to být ten důvod, že nehoustne? I když si myslím, že čím více té jogurtové kultury tam bude tím bude hustší, ne? A necháte ten jogurt nejdříve vychladnout a pak do lednice, nebo ho tam strčíte hned?
|
|
|
|
|
| Petul.a a Babu | 
 |
(21.11.2010 13:54:47) Já jsem si trochu upravila recept z www.mimibazar.cz. Původní byl: 1 litr polotučného čerstvého mléka (ne v krabici, ale v lahvi nebo ještě lépe v pytlíku) zahřát na 40 stupňů (pozná se tak, že v něm 20 vteřin udržíte prst ), přidat dvě lžičky polotučného sušeného mléka, dvě lžíce bílého jogurtu se živou kulturou (mně se nejlépe osvědčila Hollandia, ale může být třeba choceňák nebo Activia) a dvě lžičky cukru. Naplnit do skleniček (vychází to na 8 sklínek od jihočeských jogurtů), dát do peřin (já na radu z onoho receptu balím ještě do osušky), nechat tam 6 - 8 hodin, potom dát do ledničky. Moje obměna: posledně jsem dala 3/4 litru plnotučného a 1/4 litru polotučného mléka a nerafinovaný cukr. Jogurty byly hustější než předtím Teď se chystám dělat z litru plnotučného, tak uvidíme, jak to dopadne
|
|
|