| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla

 Celkem 12 názorů.
 zelvička 


Téma: Zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 18:01:12)
ahoj,

prosím o radu - dnes jsme brali prasíka na masíčko a dostali jsme k tomu i vnitřnosti - ledvinky, játra, celý pajšl, slezina a pod. Poradíte jak to zpracovat.

Máte tip jak nejlépe škvařit sádlo aby se nepřipalovalo?

děkuji
 Insula 


Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 18:08:24)
Tak játra a ledviny se dají uvařit a sníst. Ostatní bych vyhodila (pokud nebudete dělat tlačenku apod.).
Sádlo škvařím tak, že nakrájím na kostky (trošku větší), dám do hrnce, trošinku vody (ta se vypaří) a škvařím na malém plameni. Postupně se dá sádlo odebírat. Trvá to dost dlouho, ale nespálí se. ~;)
 aachje skunk a tři holky 


Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 18:32:45)
zabijačkový guláš~R^~R^
všechno co jsi vyjmenonvala nakrájej na kostičky,přidej i trochu masa,dej do pekáče,okořen kmínem,paprikou,pepřem,majoránkou,tymiánem,osol,celé zasyp několika rozmačkanýmy stroužky česneku,tak třema na kolečka nakrájenýma cibulema,promíchej,podlej vodou,přiktrej a dej na hodinku a půl péct do trouby..(patří tam i ta slezina,pajšl,jazyk...všechno
kořením nešetřit.je to mnamka!!!
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 18:37:35)
Mně je špatně!!!Já bych skončila u toho vem okořeněné maso a hoď ho do trouby, babička se mi vždycky smála, že na zabijačce nejím zabijačkový guláš - ale játra blé ledviny blé a to ostatní ani nedokážu napsat.
 aachje skunk a tři holky 


Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 18:40:25)
~t~~t~~t~
 Insula 


Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(3.6.2010 4:42:18)
Přidávám se k tobě. I když játra na přírodně bych si dala, ale to je asi tak vše. ~t~
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


škvaření sádla v mikrovlnce 

(2.6.2010 18:46:14)
Naši škvaří sádlo v mikrovlnce. Dávají to do nádoby z varného skla Simax, nemusí se to míchat.

Tady je postup:

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17489
 KimLoren 


Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 18:52:46)
Pamatuji si, že se sádlo nakrájelo na kostky dalo do kotle. Důležité bylo pořád míchat. Popíjela se slivovice aby nebylo špatně od žaludku. Dělalo se to věčnost. Až to pustilo tak se sádlo odebíralo do sklenic.
Vnitřnosti nemám ráda,ale nemůžu říct že je to blé protože spousta lidí to miluje.
 Jana79. 


Re: zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 19:20:38)
Ja bych maso, kuzicky, jatra, ledvinky urcite zpracovala do tlacenky. Recept se na internetu urcite najde. V podstate do ni nakrajite to, co vam chutna - libove kousky uvareneho masa, jatra, ledvinky, srdicko.. a zalejete vyvarem. Ve vyvaru se ale musi povarit urcite kuzicky a klizky, aby to mohlo zrozsolovatet, jinak se bude rozpadat. Koreni - sul pepr, majoranka.
Sadlo nakrajet na kosticky, malicko podlit vodou, lehce osolit a dlouze skvarit na mirnem plameni za staleho michani. Ale to je lepsi nekde na kaminkach nebo na varici ve sklepe ci na zahrade, mate-li tu moznost, protoze se z toho hodne pari a usazuje se mastnota.
Nebo vnitrnosti vyvarit a vyvar spolu s kouskem uvareneho masa zavarit do sklenic nebo zamrazit pozdeji na polevky.
Ach jo, dostala jsem chut na domaci tlacenku... :-D
 Martina, 2 kluci 


Re: Zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 20:31:31)
Hned bych ti pomohla!! Miluju práci kolem zabíjačky, miluju výrobu zabíjačkovýho guláše, krájení sádla...jen to pak vůůůbec nejím:-)
Sádlo nakrájet a pomalu smažit v kastrole, někdo radí trochou mlíka, podlít, to jsme nikdy nedělali.
Vnitřnosti nakrájet, do trouby s cibulí a podlít vodou, trochu soli, pepře, kmínu...cca 3/4 h, pak zaprášit moukou, nemmíchat a nechat ještě 1/2 h.
 Lili 
  • 

Re: Zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 20:35:45)
Ja miluju tu praci a pak to i vsechno sezeru :-)
Z pasika se da spracovat fakt vse.
 domenica 


Re: Zabijačka - co s vnitřnostmi, škvaření sádla 

(2.6.2010 22:01:42)
presne, ted jsme delali v breznu a tesim se na lsitopad:-)) Fakt miluju i tu praci a hlavne to jezeni:-)))))~2~~2~

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.