| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 
 |
(28.5.2010 9:25:13) Ahoj, prosím nedáte sem recepty na naložení kurecího masíčka? Aby mi vydrželo v ledničce alespoň pár dní. Manža koupil kilo zamraženého kuřecího, najednou to nesníme. Dík moc!
|
| czechchic | 
 |
(28.5.2010 9:31:54) Firsty, ja porad dokola delam to same: ale milujeme to: Sojova omacka- tu dostanes vsude a med!
Do misky kure na kousky, zalejto sojou a pridej medu, pekne to projdi prstama,at se med prolije do soje a do kurete! Nejlepe pres noc v lednicce, nebo minimalne 4 hodiny. pak normalne na panvicce smazit- je to vyborne, maso mekoucke
|
| PANDI+Daneček08,Tomášek10 | 
 |
(28.5.2010 9:40:04) Už se na medovou marinádu delší dobou chystám. Jaký asi poměr té sojovky a medu?
|
| czechchic | 
 |
(28.5.2010 9:49:30) Ty Pando je to tak podle chuti,jelikoz ta soja je dost slana a med sladky, ja davam asi jen 2 male lzicky. a je to takove pak sladko slane- opravdu sweet and sour sauce. Ale muzes tam pridat toho medu, jestlize to radsi prisladite
|
|
| Eržika. | 
 |
(28.5.2010 9:49:44) olej - tymián, nejlépe čerstvý olej - provensálské koření jogurt - indické koření Garam másala
|
| Eržika. | 
 |
(28.5.2010 9:50:27) olej - prolisovaný česnek - med
|
| czechchic | 
 |
(28.5.2010 9:53:17) aha olej, cesnek a med- zni dobre- jak dlouho pak to stoji v lednici??
|
| Eržika. | 
 |
(28.5.2010 9:57:24) czechcic, ideálně přes noc, ale vydrži déle - o je pak třeba řádně zapracovat česnek s olejem do masa, aby se to nezkazilo.
|
|
|
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 
 |
(28.5.2010 10:28:36) To zní dobře.
Když je to s tím jogurtem - vydrží to také alespoň 4 dny v ledničce?
Ale líbí se mi i s tím olejem. Je toho masa hodně najednou rozmraženého, tak bych udělala marinády alespoň dvě.
|
| Ráchel, 3 děti | 
 |
(28.5.2010 10:41:08) no tak 4 dny bych teda neriskovala. to bych si radši část masa dala do mrazáku
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 
 |
(28.5.2010 10:42:19) no, ale ono je to právě už jednou rozmražené, koupené jako mražené maso ve velkém množství
|
| Eržika. | 
 |
(28.5.2010 10:51:56) Tak zítra uspořádej grilovcí párty, dneska to naložíš...   
|
|
| Maťa. | 
 |
(28.5.2010 11:00:28) Tak to upeč a zmraz upečené. To už sa može.
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 
 |
(28.5.2010 11:09:36) To je dobrej nápad! Díky, to by mě nenapadlo. Je to fakt, takhle by nám to maso už asi i lezlo krkem.
|
| Maťa. | 
 |
(28.5.2010 12:20:00) To tak robím, jak je veľký kus zmrazeného, pripravím ho na viac sposobov a zamrazím už spracované ) A jak to potom bodne vyťahovať ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 
 |
(28.5.2010 10:29:22) To zní taky dobře. Med mám ale jen zkrystalizovaný - půjde to taky použít, nebo jak ho rychle trochu rozpustit? Dát do vodní lázně?
|
|
|
| malostranska | 
 |
(28.5.2010 11:11:38) Firsty, vynikajici kureci je nalozene jen v mlice....a s trochou soli.Vzdy jsem ujizdela na cinskem jidle v cinske restauraci, kde maji maso fakt krehoucke. Tak jsem se jednou zeptala a sama zkusila.Urco ho muzes nechat lezet 24 hodin, ale myslim, ze kureci, at uz ho das do jekekoliv marinady, je zradne!!Radeji bych ho upravila a cast hodila pak na mrazak.
|
|
| Gora | 
 |
(28.5.2010 12:18:51) Nevím, jestli tohle vydrží čtyři dny v ledničce, ale den - dva jo. My tak děláme českou čínu - manžel a starší syn ji milují. dvě cibule na drobno + 2 lžíce oleje + 2 lžíce sojové omáčky + 2 lžíce solamylu + 2 vejce + sůl + pepř + kousky kuřecího masa pomíchat dát do ledničky pořádně odležet.
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 
 |
(28.5.2010 12:29:48) To zní taky lákavě. A dáváš nějakou zeleninu? Co by se hodilo - zelí a mrkev? Nebo bambusové výhonky?
|
| Gora | 
 |
(28.5.2010 12:55:23) Nemusí si přidávat žádná zelenina - udělat k tomu zeleninový salát, ale my to máme hrozně rádi s mraženou zeleninou - Asie, Čína, nebo nějaká nakrájená na nudličky.
|
|
|
|
| Jarka+Kája3/00,Kamča12/02 | 
 |
(28.5.2010 12:28:29) DAVIDOVY ŘÍZKY 3 vejce 2 lžíce solamylu 1 ½ lžíce majoránky 1 ½ lžíce maggi 1 lžička soli (1/4 lžičky pepře) ½ lžičky mletého kmínu ½ lžičky kari ½ lžičky worchestru (trocha chilli) 8-10 stroužků česneku
Zaručeně v lednici vydrží i 14 dní.Supr taky pro nenadálou návštěvu:o)))))
|
|
| Insula | 
 |
(28.5.2010 14:18:43) Naprostá bomba. Kdo nevěří, ať zkusí. 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 kuřecí řízky, 1 malý tučný bílý jogurt, 1 lžička grilovacího koření, česnek, sůl, pepř, 1vejce, strouhanka na obalení
Řízky naklepeme, trochu osolíme, opepříme a marinujeme v jogurtu, do kterého jsme přidali vejce, prolisovaný česnek a grilovací koření. Naložené řízky dáme do uzavřené nádoby a necháme v lednici přes noc. Obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. Vydrží v lednici i více dní.
|
|
| manka | 
 |
(28.5.2010 14:20:44) já s oblibou nákládám kotlety i kuřecí prsa takto:
1-2 vejce 1 lžíce kečup 1 lžíce Solamyl 1 lžíce olej (toho dávám i víc podle množství masa) 1 lžička plnotuč hořčice 1 lžička sůl, trochu pepře naklepané maso namočit a skládat co nádoby, zbytek směsi nahoru a "prohňácat". nechat v ledničce 24 hodin (může být až 5 dní). opékat na rozpáleném oleji a je to velká mňamka ;-).
|
| Eržika. | 
 |
(28.5.2010 14:34:48) maggi, solamyl, kečup....   
zkuste někdy čerstvé bylinky, indické koření a . ... kvalitní čerstvé suroviny bez konzervantů, dochucovadel apod. viz www.chemievjidle.cz
|
| neznámá |
 |
(28.5.2010 17:29:25) Co je špatného na solamylu? To je bramborový škrob, žádnou chemii snad neobsahuje.
|
| Anni&Annika | 
 |
(28.5.2010 22:32:30) tak ten solamyl by me taky zajimal.....na tech strankach jsem hi nejak nenasla....
|
|
|
|
|
| dasad |
 |
(10.7.2010 17:07:56) tahle marinada je vynikajici http://www.nadoma.cz/recepty/slug_170497
|
|
|