| Insula | 
 |
(6.3.2010 14:54:36) Koupila jsem si tyto těstoviny (ještě jsem tedy nedělala ). Klasický recept s masem znám, ale zajímalo by mě, jestli jdou udělat i bez masa (manžel nejí maso). Díky.
|
| Uliana | 
 |
(6.3.2010 15:08:55) Se špenátem
|
|
| Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui | 
 |
(6.3.2010 15:16:15) Maso nahraď sójovou drtí - sójová šunka se to jmenuje. Přidáš klasické věci - jedna vrstva omáčka z rajčat atd., druhá bešamel.
|
| zerat | 
 |
(6.3.2010 15:35:08) Zrovna minulý týden Pá+So jsme měli lasaně s sójovou drtí. Klasicky jsem udělala směs, rajčata, česnek, cibule jako masovou ale se sójovou drtí s příchutí Šunky tuším ji dělá BonaVita. Ale sójovou drť jsem nejdřív naložila do pikantního láku a lehce povařila.
No a pak jsem do zapékací mísy vrstvila - jedna vrstva "masová"; druhá vrstva sýrová omáčka (bešamel osolený, opepřený, nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný Eidam). Končím masovou směsí, kterou lehce postříknu kečupem a skoro před dopečením posypu sýrem. Je to dobrota jako hrom 
|
|
|
| Ivuljenka | 
 |
(6.3.2010 15:18:49) jé Xeno napadlo mě totéž, že by si manžel mohl třeba namazat chleba máslem a Insula by si dala ty masový lasagne.
Jinak Insulo - koukni na MMB nebo na net, jsou i lasagne špenátové bez masa - taky jsou moc dobré, v podstatě můžeš vynechat maso a udělat je se sýrovou omáčkou
|
| X E N A | 
 |
(6.3.2010 15:52:09) Možná i škoda másla, co?
|
|
|
| Feliz |
 |
(6.3.2010 15:31:22) Taky moc nejím maso. Dělám je se žampoinama a trochou šunky. Žampiony předem osmažím. Přidávám třeba tři až čtyři druhy sýra a maso nám tam ani nechybí.
|
|
| ..maya.. | 
 |
(6.3.2010 16:05:21) Insul, můžeš nakrájet oloupané rajčata a papriky, česnek a bazalku nebo oregano a prokládat, lasagne, směs zeleniny s česněkem, bazalkou, rajským protlakem a třeba sýrem atd pořád dokola, vrchní část lasagní potři taky, já dávám nahoru ještě alobal...nebo můžeš udělat lasgne se sýrovou majdou...
|
| Insula | 
 |
(6.3.2010 16:21:12) A změknou ty těstoviny??? Vím, že hodně sají??? I když rajčata jsou vodnatá.
|
| ..maya.. | 
 |
(6.3.2010 16:57:08) když si ze zeleniny a rajského protlaku uděláš majdu tak jo...
|
| ..maya.. | 
 |
(6.3.2010 16:58:42) nebo dej normálně zpěnit cibulku, nakrájej ty rajčata a papriky, podus je , podlej, přidej česnek a rajský protlak nebo kečup nebo obojí a trošku podus a pak to dávej mezi lasagne a sýr, změknou stopro
|
|
|
|
|
| Epepe | 
 |
(6.3.2010 16:13:18) Kdesi jsem viděla lasagne i na sladko - se švestkovými povidly, strouhaným perníkem a oříšky - ale recept si nepamatuju.
|
|
| malostranska | 
 |
(6.3.2010 17:21:05) misto masa zeleninku!
|
|
| helena + veverčátka | 
 |
(6.3.2010 17:41:00) Dělám masové, ale tobě napíšu nemasové: Připravit si: lasagne, rajčata v konzervě se šťávou nebo šťavnatá čerstvá (taková už skoro přezrálá jestli to jíte), zeleninu, kterou jíte (kukuřici, pakriky, cuketu,..), koření oregano či jaké máte rádi (bylinky, bazalka, provensálské..), sýr.
Nádobu vymazat, na dno dát menší vrstvu rajčat, spíš se šťávou, pak vrstvu těstovin, pak vrším rajčata polévám šťávou, sypu koření, pak dávám další zeleninu, pak sýr, další vrstvu těstovin.. Nezapomenout dobře prosolit, rajčata potřebují solit, aby nebyla bez chuti (už se mi taky poštěstilo a špatně se dosolují ty vrstvy ). Kdybys dávala někdy najíst masožroutovi, tak další vrstva před sýrem dávám kuřecí maso (buď už hotové nebo jen nakládané s kořením). Pak peču. Luxusní a žravé. Jinak dávám přednost konzervě, je tam více šťávy a rajče jen trošku rozkňohňám vidličkou na požadované díly .
|
|
| Ráchel, 3 děti | 
 |
(6.3.2010 18:43:35) dělám je s červenejma fazolema
|
|
| Pruhovaná | 
 |
(6.3.2010 18:47:09) Dělám je přesně jako píše Helena, akorát tu zeleninu všechnu (cukety hlavně, rajčata z konzervy, cibuli, papriky...) a každou vrstvu prokládám sýrem (plátkovým). A pláty vždycky trochu předvářím, stačí pak zapékat kratší dobu a jsou spolehlivě změklé. Koukala jsem onehdy na kuchaře - Itala a taky lasagne předvářel . Máme je radši než masové, tak je uvař, ale kvůli sobě
|
| Samy***Vinco5/03***Grétka7/07 | 
 |
(6.3.2010 19:30:54) Lasagne s masem jsem snad ještě nedělala. U nás vyhrál hned první pokus. Takže na každou vrstvu lasagní dám bešamel, rajšatovou omáčku a polouvařenou brokolici. Prosýpám trochou sýra. Poslední (a první) vrstva je bešamel. Navrch silnější vrstva sýru.
|
| Babysitter | 
 |
(6.3.2010 20:44:35) My je děláme se šunkou, bešamelem a alespoň 2 druhy sýru,,,
|
|
|
|
| Vaclavka | 
 |
(6.3.2010 20:51:53) KOukám, že ti holky už bohatě poradily... Těm mým vegetariánům dělám lasagne s cuketou a s rajčatama. Skoro lepší, jak s masem. A díky za tip, ty se špenátem musím zkusit.
|
|
| johaneska | 
 |
(7.3.2010 11:01:47) Já dělám hlavně houbové (bešamel) a sýrové (prokládané sýrem, někdy eidam, jindy s hermelínem, nivou..). Pak tedy špenát či brokolice+sýr. Skoro do všech dávám natenko nakrájená kolečka cibule. A pokud jsou se sýrem, tak napovrch dát plátkový sýr, to jakoby uzamkne obsah (vytvoří se krusta a pod ní se to propéká).
|
|
| Beruška syn 7,5 a 26tt, dcera 3 | •
 |
(8.3.2010 12:03:50) udělej špenátový udělej sýrovej bešamel, klasickej a pak klasicky jak děláš špenát, ale bez vajíčka. Česneku dej víc. Vrstvy - těstoviny, bešamel, špenát ... vrstvy, dokud ti nedojdou, poslední vrstva by měla ale být bešamel.. klidně ho můžeš dát na špenát.. prostě jak ti to vyjde a zapeč, dle návodu na těstovinách.
|
|
|