| sun 15 | 
 |
(18.11.2009 20:22:06) Ahoj,dělaly jste někdy k jídlu pštrosí vejce a nemá náhodou někdo jednoduchý recept na něj?? Trochu tuším jak bych to udělala ale přesně nevím a chtěla bych to upéct v troubě se šťávou jako sekanou jde to né opékat na oleji jako karboš??
|
| Štířice | 
 |
(18.11.2009 20:29:58) Já uvařené vejce obalím ochuceným mletym masem (sůl,pepř,popř. grilovací koření) Dám je do zapékací mísy,lehce podleju vodou a peču. Nic víc,nic mínˇ. Ale dělám jen málokdy,tak třeba bude někdo mít lepší recept.
|
|
| Al. | •
 |
(18.11.2009 20:30:26) Udělali jsme ho kdysi jako míchané vejce, s cibulí a slaninou.... Nakonec jsme to jedli (pět dospělých, čtyři děti) celý večer a nedojedli... i pes už byl přežranej... Jinak rozdíl v chuti nebyl, kdyžtak pozvěte i sousedy
|
|
| vendyna (Janinka + Alenka) | 
 |
(18.11.2009 20:30:57) Na receptech.cz jsou tři recepty s názvem pštrosí vejce a všechny s obyč vajíčkama.
Amatéři .
|
| zuzini | 
 |
(19.11.2009 0:24:03)
|
| vendyna (Janinka + Alenka) | 
 |
(19.11.2009 10:05:35) Já vím, že existuje jídlo "pštrosí vejce" s tím mletým. Ale když jsou u nás pštrosí farmy na maso, to nejde sehnat vejce?
|
|
|
|
| Insula | 
 |
(18.11.2009 20:58:59) Je to lehký. Koupím drůbeží sekanou a uvařené vejce obalím tou sekanou a pak upeču na oleji. Určitě by to šlo i v troubě. Na talíři rozkrojím a je to.
|
|
| Ivona,Klára02,Tereza06 | •
 |
(18.11.2009 21:42:05) hrozně jsem chtěla pštrosí vejce jako dekoraci na Velikonoce,takže moc možností nebylo,protože jsem ho musela vyfouknout.Byla z něj smaženice pro hodně lidí.Zdálo se mi jemnější než slepičí.Stálo 400kč.Vůbec nevím,jak dlouho by se vařilo,když jsem ho vrtala,mělo pěkně tlustou skořápku
|
|
| KlaudieS+M+E | 
 |
(18.11.2009 22:59:08) Já je dělám tak od oka, do mletýho masa koření na mletý maso, strouhanku nebo housku namočenou v mlíce, vajíčko. Obalím vejce a dávám péct v alobalu (vždycky mi popraskaly), na posledních 10 minut pečení rozbalím. Taky se to může obalit strouhankou nebo trojobalem a usmažit ve friťáku.
|
|
| zuzini | 
 |
(19.11.2009 0:28:46) Bat, udělej to úplně stejně, jako děláš sekanou. Obal vejce namíchanou směsí na sekanou a dej péct. A kdybys opravdu nevěděla, tady jeden vynikající recept:
http://dolcevita.blog.cz/0803/pstrosi-vejce
Pro ty co neznají, fotky z téhož blogu:


|
|
| Ivča+Míša+Áďa | 
 |
(19.11.2009 10:31:51) já dostala přímo pštrosí vejce k narozeninám a bylo mi doporučeno z něj udělat smažená vajíčka  jo a navrtat vrtačkou
|
|
| Jája | •
 |
(30.12.2009 15:04:04) Koupím už hotové ochucené mleté maso nebo připravím stejnou směs jako na sekanou. Uvařím vejce - slepičí, ne pštrosí - oloupu a obalím je tou masovou směsí. Peču v troubě, bez podlévání (někdy dám jen pár lžic vody, ale většinou to není třeba). K tomu bramborová kaše nebo jen vařené brambory. Nic složitého to není.
|
|
|