| Janet+sluníčko:-) | 
 |
(24.3.2009 19:04:01) Koupila jsem v Polsku větší množství žampionů za super cenu. Nevíte jestli je můžu zamrazit? Jestli ano, tak můžu je zamrazit tepelně neupravené - oloupat, nakrájet, zamrazit. Nebo je musím před zmražením podusit? Nebo se nesmí vůbec zamrazovat?
|
| Mamča + 4 ♥ | 
 |
(24.3.2009 19:05:36) Já je mám oloupané na plátky...A celkem jsou pak dobrý, ani se nemusejí odmrazit, když je potom potřebuješ, postupuješ úplně stejně jako u normálních hub.
|
|
| Štěpánka | •
 |
(24.3.2009 19:07:02) Já to s houbama dělám tak,že je podusím na cibulce,sůl,kmín,pepř a zamrazím.Dávám je pak pod maso,do polévky...a žampion je taky houba,tak to zkus.Jen ne syrové!
|
| Mamča + 4 ♥ | 
 |
(24.3.2009 19:08:21) Mám asi hlopupu otázku Proč NE sarové?? Já je tam mám a už jsem z nich i dělala polívku a nic nám po nich nebylo..... Je to špatně???
|
| Nisa | 
 |
(24.3.2009 19:10:15) Já taky mrazím i syrové a zatím všichni naživu.
|
| Mamča + 4 ♥ | 
 |
(24.3.2009 19:14:00) Jsem mylsela že kvůli otravě......páč by to bylo divný, takhle zamrazuje i bábi a nejen žampiony a vždy je O.K.
|
| Štěpánka | •
 |
(24.3.2009 19:18:38) No dělejte to jak myslíte,ale já jsem od chytrých hlav slyšela,že houba přešlá mrazem,produkuje jakýsi toxin a tudíž by se už neměla sbírat.To samé prý platí o zamrazování syrových hub.A asi to bude pravda,říkali to totiž v Receptáři ))
|
| SpringskaZ+Luky2/07,Niky6/10 | 
 |
(24.3.2009 21:50:55) No u sbíraných hub je to něco jiného, protože ty mohly zmrznout a rozmrznout několikrát A žádná potravina co se jednou rozmrazí, se už podruhé zmrazovat nemá! Taky jsem slyšela, že se nemají syrové zmrazovat asi bych je taky nejdříve tepelně upravila, jinak u nás se houby suší
|
|
|
|
|
|
|
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 
 |
(24.3.2009 19:10:28) Miluju rizky z hub a mam vyzkousene, ze kdyz houby obalim v trojobalu a zmrazim, tak pak rovnou zmrazene dam na olej a jsou vyborne. Mela jsem je naposledy zmrazene asi 4 mesice. Kdyz se naskladaji na sebe zlehka, daji se i odebirat po castech.
Syrove bych asi nemrazila, houby obsahuji hodne vody, predpokladam, ze by je to roztrhalo a byla by z toho kejda. Jinak se bezne mrazi takovy ten zaklad na smazenici bez vajicka, s tou se da pak dal pracovat.
|
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 
 |
(24.3.2009 19:11:35) I kdyz ted mi doslo ze si odporuju. Houby v trojobalu byli syrove. Takze to asi jde!
|
| Nisa | 
 |
(24.3.2009 19:32:58) No, na argument, že to je asi pravda, protože to říkali v Receptáři, opravdu nemám co odpovědět. Zvlášť když si představím Přemka Podlahu.
|
| Štěpánka | •
 |
(24.3.2009 19:40:02) s tim Receptářem to byl vtip,ale pravda je,že to kdysi v TV říkala nějaká odbornice na výživu.
|
| sonjaqwe | 
 |
(24.3.2009 19:45:35) Houby by se nemely ohrivat. Rika take jedna poucka. Tj, zamrazovat syrove - ano. Zamrazovat uvarene - ne. Znam ale lidi, kteri to delaji a taky jim nikdy nic nebylo. Ja zmrazuju zampiony nakrajeny na nudlicky a pak vzdycky hodim par pod masicko.
|
|
| Snezenkaa | •
 |
(24.3.2009 20:01:49) Jak je tedy mozne, ze v beznych supermarketech koupim zmrazenou smes zeleniny obsahujici i zampiony, to jako vyrobci techto polotovaru usiluji o epidemii otravy??? Ja cerstve nakrajene zampiony bezne zamrazuji, pouzivam na polivku i pod maso, no a nikdy nam nikomu nic nebylo...
|
| Janet+sluníčko:-) | 
 |
(24.3.2009 20:05:13) Tak holky já to teda asi fakt jen oloupu, nakraju a zamrazím. Je pravda, že fakt v těch mražených směsích v obchodech jsou ty žampiony syrové, takže je to asi ok. Já jsem to právě taky někde slyšela, že se žampiony mají zamražovat jen tepelně upravené. Ale nevím kde fakt. Ale si říkám právě, že co se tomu může stát, že jo. A v obchodě to jsou určitě syrové zmrazené v těch sáčcích s jinou zeleninou
|
| kukačka+2děti | 
 |
(24.3.2009 20:27:28) určitě se neboj a vklidu zamraž syrové! Já mrazím nakrájené na plátky, jen očistím, větší kusy oloupu, drobné se ani loupat nemusí, neoplachuji! dám do pytlíku, pak jen po částech podle potřeby odebírám, nerozmrazovat! z mrazáku rovnou do hrnce, nebo pánev! ...a pak si je taky obaluj a dám do mrazáku a mražené hned hodit do horkého oleje usmažit, jsou vždy výborné!
|
|
| Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 | 
 |
(24.3.2009 22:03:41) Jsem teď koukala v Tescu, že maj normoš zamražený syrový žampiony. Jenom ty žampiony na plátky nakrájené.
|
|
|
|
|
|
|
|
| Krakatice | 
 |
(24.3.2009 20:28:53) Jedna bába povídala
Můžeš zmrazit syrové houby, tak jako zamrazuješ syrové maso, syrovou zeleninu. Z masa taky utíkají nějaké toxiny?
|
|
| Ivona,Klára 6,Tereza 2.5 | •
 |
(24.3.2009 21:37:31) já je podusím na másle a po vychladnutí zmrazím,používám na polévku nebo omáčku
|
| Jackie+3zlatíčka | 
 |
(21.6.2009 17:05:55) Zmrazuji houby už léta, rádi sbíráme, ale nerada zavařuji. Letos jsme si dali do sklepa substrát se žampióny a máme vlastní sklizeň. Nestačím žampióny postupně konzumovat, tak také zamrazuji syrové, nakrájené na kousky, před tím jen oloupu, a pozor neoplachuji!!! Klasické houby nebo i žampióny - vždy odlomím kus z mrazáku a dám do cedníku, propláchnu teplou vodou, nechám odkapat a hážu do omáčky nebo do polévky. O houbách obecně platí, že by se neměly 2x tepelně upravovat, tím se myslí bod varu. Proto povaření, šup do mrazáku, následná další tepelná úprava po vyndání je špatně. Ani houbová omáčka by se neměla 2x "vařit", pouze přihřát. Pokud mně zbyde smaženice z druhého dne, dávám ji raději studenou na teplou topinku, je to výborné a zase změna. S houbovkou, nebo kulajdou opravdu opatrně přihřeji, zkrátka aby to nezačlo bublat
|
|
|
|