| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

TĚSTOVINY S HOUBAMI A BYLINKAMI

Suroviny:250g lesních hub nebo žampionů nakrájených na silné plátky • 2lžičky krémžské hořčice • 3 stroužky česneku nakrájené na plátky nebo rozdrcené • 150ml zeleninového vývaru • 250g silnějších kratších těstovin • 3 lžíce nasekané petrželky • Nastrouhaná kůra z jednoho citronu • Sůl a pepř
Postup:Houby, horčici, česnek a vývar nechat asi 5 minut pobublávat v kastrůlku, důležité je, aby se přitom tekutina téměř vyvařila a houby změkly. Mezitím uvařit těstoviny podle návodu na skus. Scedit a promíchat s houbami, petrželkou a citronovou kůrou. Dochutit solí a pepřem.

Obměny:

- Krémově: spolu s houbami přimíchat 100g ricotty či jemného tvarohu

- S lilky: houby vyměnit za jeden lilek, nakrájený na silnější plátky a množství vývaru zvýšit na 300ml. Povařit s ostatními surovinami aby byl lilek měkký a vývar odpařený. Pak vmíchat do těstovin.
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:24.9.2008 20:52:26
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.