| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bezinková šťáva

s přidáním šťávy z citronu a pomeranče.
Bezinková šťáva
Suroviny:10 ks jablek • 2 l bezinek • 2 ks pomeranče • 1 ks citron • 1 l vody • 750 g cukru • 100 g medu
Postup:Omytá jablka rozkrájíme, vyndáme jadřince, podlijeme vodou a mírným varem bez míchání vaříme 10 minut. Přidáme oprané bobulky bezinek, přiklopíme a 5 minut dusíme. Přiklopené necháme vychladnout. Do cedníku dáme utěrku, vsypeme směs a pomačkáme a necháme vykapat šťávu do hrnce. Zbylou hustou směs ale nevyhazujeme!!!!

Šťávu v čistém hrnci vaříme a pomalu přidáváme cukr. Po rozpuštění cukru přidáme vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu a nakonec med. Jakmile se šťáva začne opět vařit, ihned odstavíme a přelijeme do lahví. Ty uzavřeme a otočíme dnem nahoru.

Zbytky ovoce po vykapání přidáme do směsi při výrobě marmelády.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:22.8.2016 19:28:20
Názory k receptu (3 názorů)
. Hanka 75 7.9.2016 21:47
. Hanka 75 7.9.2016 21:47
. Hanka 75 7.9.2016 21:47

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2016 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.