Suroviny: | Na cca 6 porcí: 900 g velkých moučných brambor typu B nebo C • 1 vejce • cca 300 g hladké mouky • sůl |
---|---|
Postup: | Brambory se ve slupce uvaří do měkka, po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Na vále do středu brambor vyklepnme vejce a osolíme, přidáme 3/4 mouky a promícháme těsto vidličkou. Na vál nasypeme trochu zbylé mouky a na ní vypracujeme těsto do hladka. Němělo by se lepit k válu a rukám. Dáme vařit osolenou vodu a těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého vyválíme váleček. Ty nakrájíme na kousky, ktaré smáčkneme vidličkou, aby se na nich lépe držel omáčka. Kousky hážeme do vroucí vody a jakmile vyplavou, vyndáme je děrovanou naběračkou. Sypeme je do mísy, ve které se následně polijí omáčkou a budou se podávat. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 27.1.2010 1:15:50 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.