| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bramborové gnochi

Výborné k jakýmkoliv omáčkám. Třeba taková houbová, nebo ze smetany, špenátových listů a lososa... jo, to jsou chutě :-)
Suroviny:Na cca 6 porcí: 900 g velkých moučných brambor typu B nebo C • 1 vejce • cca 300 g hladké mouky • sůl
Postup:Brambory se ve slupce uvaří do měkka, po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Na vále do středu brambor vyklepnme vejce a osolíme, přidáme 3/4 mouky a promícháme těsto vidličkou. Na vál nasypeme trochu zbylé mouky a na ní vypracujeme těsto do hladka. Němělo by se lepit k válu a rukám. Dáme vařit osolenou vodu a těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého vyválíme váleček. Ty nakrájíme na kousky, ktaré smáčkneme vidličkou, aby se na nich lépe držel omáčka. Kousky hážeme do vroucí vody a jakmile vyplavou, vyndáme je děrovanou naběračkou. Sypeme je do mísy, ve které se následně polijí omáčkou a budou se podávat.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:27.1.2010 1:15:50
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.