| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

CIZRNA NA ITALSKÝ ZPŮSOB

Suroviny:cizrna (množství na osobu je asi 60-70g v syrovém stavu) • 1 mrkev • 1 menší celer • 1 cibule • 2 rajčata • Olivový olej • Pálivá paprika • petržel
Postup:Cizrnu namáčíme 8-12hodin (do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5l vody). Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme cizrnu a zalijeme vodou. Vaříme do měkka cca 120min, v tlakáči 35min. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí.

Podáváme samostatně nebo smícháme s těstovinami.
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:24.9.2008 20:41:28
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.