| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

BABIČČINA MRAMOROVÁ BÁBOVKA

Suroviny:120g tuku • 200g moučkového cukru • 5 va­jec • 200g hladké mouky • 200g polohru­bé mouky • 2/3 balíčku kypřícího prášku do pečiva • ¼ l mléka • 2 lžíce kakaa • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy • moučkový a vanilkový cukr na po­sypání
Postup:Změklý tuk napěníme s polovinou dávky cukru, postupně přidáváme žloutky a třeme, až je pěna lehká. Přidáme část mouky a mléko a vše promícháme.

Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Lehce jej vmícháme do těsta současně se zbylou moukou prosátou s kypřícím práškem. Asi do třetiny těsta lehce vmícháme prosáté kakao.

Velkou formu na bábovku dobře vytře­me tukem, vysypeme moukou, nalije­me do ní větší část světlého těsta. Pak přidáme těsto s kakaem a obě těsta trochu promícháme vidlič­kou tak, aby vzniklo mramoro­vání.Formu doplníme světlým těstem, to shrneme více ke krajům a hned vložíme do trouby vyhřáté na 180°C(mírně vyhřátá).

Bábovku pečeme asi 50 minut.Je-li bábovka již upečená, poznáme vpichem špejle do nejvyššího místa. Vytáhneme-li ji suchou bez těsta, je upečená. Bábovku necháme stát ve formě asi pět minut, pak ji vyklopíme a hned pocukrujeme. Krájíme po vychladnutí.
Vložil:

*Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14

Novákovic rodinka
Datum:22.9.2008 12:35:17
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.