| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Lole bandurki (červené brambory)

Jednoduché, levné a chutné jídlo, které může být podáváno samostatně nebo jako příloha.
Suroviny:1kg brambor (nejlepší jsou pozdní, typu B) • několik cibulí (dle chuti), • 2 lžíce sádla či jiného tuku, • červená paprika sladká či pálivá, • sůl
Postup:Oškrábeme brambory a nakrájíme je na plátky silné asi 1cm. Cibuli oloupáme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka asi 0,5cm silná. Ve velkém hrnci rozehřejemě sádlo či olej a vsypeme cibuli. Za stálého míchání ji lehce orestujeme do chvíle, než se zbaví čpavosti. Pak přidáme červenou papriku a plátky brambor. Zalijeme vodou kousek nad brambory, osolíme a uvedeme do varu. Vaříme do změknutí brambor.

Podle chuti a možnosti je možné přidat k bramborům nakrájená rajčata, čerstvé papriky, mleté maso a podobně.
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:25.8.2008 12:41:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.