| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hospodský guláš

tohle ma rad manza s domacim knedlikem:-]]] udelam toho plny kastrol a do rana nic neni.
Hospodský guláš
Suroviny:500 g vepřového plecka, • 350 g cibule, • 1 zarovnaná ČL kmínu • 2 lžíce sladké papriky, • pepř, • sůl, • 6 kuliček nového koření, • 1 bobkový list (větší) • 1 PL rajčatového protlaku • asi 1/2 ČL mleté zavařené feferonky • 1 kostka masového bujonu • 2 menší stroužky česneku, • majoránka,

Postup:Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme zároveň s kmínem na oleji dohněda. Přidáme mletou papriku, maso a restujeme asi 1 minutku, Zalijeme vodou, přidáme protlak, feferonku, sůl a pepř.

Za stálého podlévání vodou dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch glanc nebo-li tuk!

Necháme dobře provařit - asi 20 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Kdo má rád ostrý guláš, naseká nožem sterilovanou feferonku, posype si maso i šťávu na talíři.

Když přidáte čerstvou cibuli pokrájenou na jemná kolečka, jenom gulášek vylepšíte.

Vložil:

*Rotem

rodina Romano
Datum:18.8.2008 18:09:23
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.