| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Mrkvové řezy

Zajímavé, moderní, lahodné, osvěžující...
Mrkvové řezy
Suroviny:400 g mrkve • 300 g polohrubé mouky • 2 prdopeče • 200 g krystalového cukru • 120 ml oleje • 50 ml mléka • 4 ks vejce • 3 lžíce másla • velká špetka soli • 3 špetky mletého zázvoru • špetku muškátového oříšku • 2 lžičky skořice • 1 ks vanilkový cukr

podle vlastní volby: rozinky, ořechy, kokos

Na naplnění a potření: • 100 g másla • z 1 citronu šťáva • 300 g sýra typu gervais (např. Lučina) • 150 g práškového cukru • 2 až 3 zakysané smetany

kakao holandského typu a (nebo) skořice na posypání
Postup:Smíchat najemno nastrouhanou mrkev s oběma cukry, skořicí, vejci a olejem. Mouku prosijeme a promícháme s práškem do pečiva. Přimícháme k mrkvové směsi.

Vylejeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, pečeme na 170° asi 25 min.

Necháme vychladnout, prokrojíme a potřeme uvnitř i na povrchu směsí z másla utřeného se sýrem, cukrem a smetanou.

Ozdobně posypeme kakaem, skořicí, nebo obojím. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:5.11.2019 22:23:49
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.