| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Perník z cukety

... výborný, když se po upečení a vychladnutí potře pikantní marmeládou, a na ni se dá kysaná smetana a sezónní ovoce.
Perník z cukety
Suroviny:500 g mladé cukety • 350 g polohrubé mouky • 200 g bílého smetanového jogurtu • 200 g pískového cukru • 150 ml oleje • 3 lžíce kakaa • 1 lžička mleté skořice • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva • 3 ks vejce • špetka nastrouhaného muškátové oříšku • špetka soli

Na dohotovení: • pikantní marmeláda • 2 kelímky zakysané smetany • 2 ks tyčinky ledových kaštanů
Postup:Všechny sypké suroviny promícháme s moukou, prosátou přes sítko.

Cuketu omyjeme a neoloupanou (mladou) nastrouháme na slzičkovém struhadle, přebytečnou vodu vymačkáme.

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, jogurt, sypkou směs a nakonec nastrouhané cukety.

Pekáček (30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto na něj urovnáme. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 30 minut.

Po vychladnutí korpusu potřeme tenkou vrstvou marmelády, kysanou smetanou a nahoru nastrouháme ledové kaštany, zdobíme sezónním ovocem.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:21.9.2019 23:16:49
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.