| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Velikonoční masová hlavička

Rozpočet je na 10 porcí.
Velikonoční masová hlavička
Suroviny:1 kg masa • sůl • 500 g starších housek, veky, toustového chleba • 750 ml masového vývaru • mletý pepř • muškátový oříšek • 6 vajec (zvlášť žloutky a bílky) • nasekaná pažitka • sekaná petrželka • sekané mladé kopřivy • případně mladé lístky pampelišek a pod. • tuk a strouhanka na formu
Postup:Původně se používalo maso obrané z telecí či skopové hlavy (odtud i název), může být ale jakékoli, co máme rádi: vepřová plec, uzený bůček, kuřecí prsa, hovězí jazyk či drůbeží játra. Doporučuje se minimálně 3 druhy masa. Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Počivo rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso. Troubu předehřejeme na 180°C.

Směs osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme krájené bylinky a 6 žloutků. Opatrně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Naplníme vymazanou a vysypanou zapékací formu a hlavičku pečeme 40 – 50 min.

Pokrm podáváme teplý s bramborem nebo studený se salátem z čerstvé zeleniny.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:18.4.2014 20:22:21
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.