| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí paštika

Jako husí játra.
Domácí paštika
Suroviny:500 g jater (vepřová nebo kuřecí) • 250 ml šlehačky • 4 vejce • 1 - 2 lžíce sádla • sůl • pepř • 2 lžíce paštikového koření • 2 lžíce koňaku (není nutný, ale dělá dobrou chuť)
Postup:Den předem smícháme koření s cca 2 - 3 lžicemi vody. Necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přes plátýnko přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případných nepříjemných kousků koření.

Játra očistíme, vykrájíme případné "žilky" (žlučovody) a pomeleme. Vmícháme všechny ostatní ingredience. Formu na srnčí hřbt důkldeně vytřeme sádlem a vlijeme játrovou hmotu. Párkrát poklepeme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin (paštika by se pak mohla drobit) a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout a naporcujeme. Podáváme buď s chlebem a salátem, nebo upravíme na obložené mísy.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:18.6.2012 6:48:21
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2022 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.