| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Treska paní Gunilly

Recept z pořadu "U nás v Evropě" z dílu "Švédsko".
Treska paní Gunilly
Suroviny:cca 800 g ryby (např. filé z tresky) • 3 mrkve • 1 pórek • 2 zakysané smetany • sůl • pepř • provensálské bylinky • pažitka • petrželka • kopr • 150 g strouhaného sýra • olej
Postup:Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na trošce oleje. Zapékací misku vytřeme olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme kusy ryb. Trochu osolíme, opepříme a dáme na 15 minut péci do trouby vyhřáté na 225°C.

Mezitím smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a provensálským kořením a trochu osolíme, popř. opepříme. Po 15 minutách rybu vyndáme z trouby a zalijeme smetanou tak, aby celá ryba byla zakrytá. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 15 minut do trouby.

Podáváme nejlépe bramborami.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:18.1.2012 12:33:27
Názory k receptu (2 názorů)
Výborné Pavlína 15.2.2012 12:27
Výborné Pavlína 15.2.2012 12:30

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.