| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Cukrářská modelka

Nepravý marcipán.
Suroviny:200 g sušeného polotučného mléka • 200 g moučkového cukru • 40 ml vody • kávová lžička oleje • pár kapek mandlové tresti • podle potřeby potr. barva
Postup:Cukr a suš. mléko přesijeme, abychom odstranili případné hrudky. Všechny suroviny je nutné pořádně propracovat. Kdo má domácí pekárnu, může hmotu nechat zpracovat tou pekárnou - nějaký program na míchání, bez hřátí a pečení. Ale nevím k tomu žádné podrobnosti, pekárnu nemám.

Já to míchám ručně, vody přidám tak 2/3 připraveného množství, pak dám olej a tresť a zbytek vody už přidávám jen velice opatrně - namáčím si ruce do vody a hňácám a patlám, až je to akorát. Pokud se přidá vody mnoho, je z toho během chviličky kašička. Pokud se to stane, přidejte cukr a suš. mléko v poměru 1 : 1. Hotová hmota musí připomínat tuhostí i vzhledem modelínu, málo se lepit a lesknout se.

Při vyvalování podsypáváme bramborovým škrobem (solamylem) nebo cukrem. Pokud se dá mnoho cukru, je hmota moc tvrdá, tak pozo na to.

Pokud hmota zbyde, pečlivě ji zabalíme do potr. fólie a uložíe do ledničky. Před dalším použitím nahřejeme krátce (!!!) v mikrovlnce a propracujeme.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:14.7.2011 13:17:24
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.