| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Nepečený jahodový mramor

Úžasná letní dobrota.
Nepečený jahodový mramor
Suroviny:Korpus: 250 g čokoládových sušenek • 90 g másla

Náplň: 50 ml vody • 1 želatina • 500 g tučný tvaroh • 80 ml limetkové šťávy (citronové) • 250 g jahod (malin, ostružin) • 100 g pískového cukru • 250 ml smetany na šlehání

Na ozdobení: 200 ml smetany na šlehání • 2 lžíce moučkového cukru • pár kousků ovoce • bílá i tmavá čokopoleva
Postup:Sušenky rozdrtíme (v mixeru či válečkem v sáčku) a smícháme s rozměklým máslem.

Směs namačkáme do dortové formy, vyložené alobalem. Necháme cca 30 minut zatuhnout.

Ve vodě necháme nabobtnat želatinu, po 10 minutách ji zahřejeme. Nesmí se vařit!!!, jen rozpustit.

Do tvarohu zamícháme limetkovou (citronovou) šťávu, 3/4 cukru a 3/4 množství rozpuštěné želatiny. Umícháme dohladka. Vyšleháme dotuha šlehačku a rychle vmícháme do tvarohové hmoty. Zbylé množství želatiny, cukru a ovoce umixujeme na hladkou hmotu.

Na sušenkový základ nalijeme tvarohovou hmotu, na ni jahodovou hmotu a velmi rychle, ale opatrně promícháme obrácenou stranou vařečky, aby vzniklo mramorování. Povrch uhladíme a necháme minimálně 4 hodiny v chladničce ztuhnout.

Při podávání nazdobíme ušlehanou smetanou s práškovým cukrem, ovocem a polevami.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:16.6.2011 11:50:02
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.