| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou omáčkou
Suroviny:600 g kančí plece / nebo kýty /, 100 g slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 středního celeru, cibule, 200 ml červeného suchého vína, 150 ml velmi silného šípkového čaje, celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, špetka tymiánu, šípkový džem, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, vývar nebo voda, sůl
Postup:Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.

Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.

Většinou je třeba zvěřinu předem naložit. Já nejraději jen poleji rozpuštěným máslem, přidám koření a nechám v chladu přes noc odležet.
Vložil:

*Helča+Tomík+Dominička

Srpňátka2009
Datum:11.3.2010 22:49:36
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.