| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Proužkované maso

Trochu pracnější, ale velice efektní úprava masa
Proužkované maso
Suroviny:8 řízků (vepřové nebo kuřecí) • 4 vejce • strouhanka • polohrubá mouka • 1 smetana 12% • 3 lžíce kečupu • cca 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
Postup:Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou do masa naklepeme. Potom maso protáhneme rozšlehanými vajíčky a nakonec obalíme v polohrubé mouce. Na oleji je osmažíme (cca 2 minuty), potom naklademe na plátky slaniny v několika vrstvách. Plátky můžeme i rozříznout, pokud se nám někde nevlezou.... Dáme je na sebe, vedle sebe - prostě vyplníme pekáček nebo misku v několika (asi 3) vrstvách. Do vajíček, ve kterých se obalovaly plátky, přidáme smetanu, kečup (může být jemný i ostrý podle vaší chuti). Směs osolíme a připepříme. Vše promícháme, zalijeme řízečky položená na slanině, dáme do trouby. Zapečeme do zlatova při 180°C. Podle toho, kolik máme vrstev (tedy v jak velké nádobě zapékáme), to může být 20 - 40 minut.

Krájíme svisle na plátky. Jsou krásně pruhované, jak se střídají vrstvy masa a vaječné hmoty....

Co mně na tomto receptu uchvátilo bylo i to, že si kuchařka může klidně připravit řízečky den či dva dopředu do misky a uložit je v ledničce. V den podávání jen umíchá vejce se smetanou a dalšími ingrediencemi a nechá v troubě zapékat. V tomto případě rozmícháme při obalování plátků jen jedno vejce a zbylé tři až v den zapékání.

Převzato z časopisu Knihovnička recepty - Nejlepší řízky, plátky a řízečky. V časopise to bylo z vepřového, já jsem vyzkoušela z kuřecího - střídala jsem plátky prsíček (bílé maso) a plátky stehenních steaků (tmavší maso). Po zapečení byly mezi nimi narůžovělé vrstvy vaječné hmoty s kečupem. Tuto jsem ochutila česnekem, který máme moc rádi. Bylo to moc dobré i pěkné na talíři. Podávala jsem k tomu vařené brambory a okurkový salát.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:4.2.2010 15:04:31
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2022 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.