| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Babiččiny citronové jablkáčky

Tyhle knedlíčky jsem milovala jako malá. A dnes je vařím nejen z nostalgie, ale i jako šikovnou možnost využít padaná nakysla jablíčka.
Babiččiny citronové jablkáčky
Suroviny:Na 3 - 4 porce: 1/4 kg = 1 bal. tvarohu • 2 vejce • 60 g másla • 120g hrubé mouky • 3 jablka nakrájená na kostičky (cca 350 g očištěných jablek) • špetka soli • malá lžička kurkumy • šťáva a kůra z 1 citrónu • Na servírování: cukr • strouhanka • máslo
Postup:Utřeme máslo se žloutky, špetkou soli, přidáme tvaroh a mouku, ochutíme citronovou šťávou, kůrou a obarvíme kurkumou. Nakonec vmícháme nakrájená jablka a sníh z bílků. Do vroucí vody zaváříme drobné knedlíky (velikost ping-pongového míčku - naberu lžící a zakulatím buď rukama, namočenýma ve vodě, nebo pokutálím na talíři, posypaném hr. moukou), vaříme 4 minuty a servírujeme sypané strouhankou, cukrem a pokapané rozpuštěným máslem. Z tohoto množství je cca 30 knedlíčků.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:12.8.2008 20:10:59
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.