| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Babiččin táč

(kynutý jablečný koláč od Ramani)
Suroviny:450dkg polohrubé mouky • 1 vejce • 5 lžic cukru • špetku soli • 100 ml oleje • 250 ml mléka • 1/2 kostky droždí • citronová kůra • skořice • povidla nebo marmeláda - např. jablečná • rum • hrst mletých nebo sekaných ořechů nebo mandlí • drobenka (cca 80 g másla, 80 g cukru, 80 g polohr. mouky)
Postup:Na plech vyložený pečícím papírem vyklopíme těsto a rukama roztáhneme. Potřeme povidly (nebo marmeládou) rozmíchanými s rumem, popř. vodou a rumovou trestí,aby byly řidší a líp se roztíraly. Pak posypeme ořechy nebo mandlemi a na to nastrouháme jablka, posypeme skořicí a drobenkou.

----------------------------------------------------------------------------------------

Poznámky od Severky: Já jsem rozmíchala povidla se skořicí a spoustou rumu (pečením se alkohol odpaří). Místo mletých ořechů jsem dala sekané mandle - báječně křupou.
Vložil:

*Severka + P 14 + L 10 + N 8

Prosincová štěstíčka 2005
Datum:17.2.2009 13:57:58
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.