| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Morenas - dušené jehněčí s fazolkami

Recept Olašských Romů, který si přinesli pravděpodobně z Balkánu.
Suroviny:500 g jehněčího masa • 5 brambor • 350 g čerstvých fazolových lusků • česnek • olivový olej nebo vepřové sádlo • cibule • čerstvá petržel • cayenský pepř a drcený pepř • česnekové koření • malé chilli papričky • červené, zelené a žluté normální papriky • rajský protlak • čerstvé rajče
Postup:Rozkrájejte jednu cibuli na malé kostičky. Jehněčí maso nařežte na malé kousky a zprudka opečte na oleji dohněda. Zakryjte pokličkou a poduste na mírném ohni asi 15 minut. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a petržel. Přikryjte pokličkou a dále duste na mírném ohni 10 minut.

Přidejte oloupané a nakrájené brambory a fazolové lusky (zbavte je předtím konečků). Přidávejte vodu, aby se nevyvařila. Duste dalších 15 až 20 minut. Přidejte rajský protlak kvůli červené omáčce a šálek vody. Podle chuti vmíchejte česnekové koření, cayenský pepř, drcený pepř, sůl, chilli papričky a česnek.

Za stálého míchání přidejte červené, žluté a zelené papriky.

Jako přílohu dejte rýži a čerstvý chléb.
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:26.12.2008 3:56:42
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2020 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.