tisk-hlavicka

Zdravé mlsání pro celou rodinu. Zkuste těchto 5 tipů

24.10.2023 Komerční sdělení

Rádi s rodinou po večerech mlsáte, ale říkáte si, že byste měli trochu ubrat na nezdravých potravinách? Máme pro vás řešení. S našimi pěti tipy můžete mlsat zdravě!

Vsaďte na kvalitní potraviny

Co obvykle mlsáme? Jde o sladké a tučné potraviny. Právě tuk a cukr jsou tím, co naše tělo s povděkem přijímá. Jenže většina z těchto potravin, které jsou navíc mnohdy silně zpracované v potravinářské výrobě, není příliš vhodná pro naše zdraví. Kromě vysokého počtu kalorií obsahují tyto potraviny různé konzervanty, barviva a dochucovadla. Čím je nahradit? Musíte vsadit na kvalitní potraviny, které naopak prošly průmyslovým zpracováním co možná nejméně.

Ovoce sušené mrazem

Ovoce sušené mrazem, neboli lyofilizované ovoce, je prvním příkladem, který si uvedeme. Ačkoli i tento produkt si zakoupíte hotový v obchodě a pochází obvykle z velkoobjemové výroby, lyofilizované ovoce si zachová většinu živin, neobsahuje přitom konzervanty, barviva či dochucovadla. A proč jde o ideální volbu pro mlsání? Chuť ovoce je díky extrakci vody velice koncentrovaná. Sušené ovoce si zkrátka zamilujete a pro občasné mlsání je ideální. Pokud jej doplníte například o jogurt a ovesné vločky, jde o dokonalou chutnou a zdravou svačinku.

Kvalitní ořechy

Druhým tipem, jak udělat mlsání o něco zdravějším, jsou ořechy. Rádi si večer otevřete pražené, slané či sladké ořechy? Dejte přednost ořechům v přirozené podobě. Ty jsou pro naše tělo skvělou variantou, přitom rovněž chutnají skvěle!

Sushi – kvalitní a zdravá potravina

Také sushi může být zdravou náhradou nezdravého mlsání. Místo různých rybiček v nálevech, nebo dokonce rybích majonézových salátů si můžete připravit lehkou čerstvou svačinku, která je plná chuti a živin. Samozřejmě platí, že sushi je trochu nákladnější pochutinou, zároveň se ale nemusíte sushi každodenně přecpávat. Stačí několik chutných kousků párkrát do měsíce.

Kvalitní sýry a uzeniny – a přidejte zeleninu

Ani obložený talíř nemusí být nutně nezdravý. Jen vyměňte tučné klobásy a silně zpracované salámy za přirozenější produkty. Vsaďte na kvalitní vysokoprocentní šunku a ty nejlepší sýry. V přiměřeném množství jde o zdravé mlsání, které vašemu zdraví neuškodí. Kromě sýrů a uzenin přidejte na talíř také kvalitní celozrnné pečivo a čerstvou zeleninu.

Pečené zeleninové hranolky

Rádi si dáte po večerech hranolky? Vyměňte ty smažené za pečené v troubě. Brambory jednoduše rozkrájejte na hranolky nebo měsíčky, zakápněte olejem a dejte přibližně na 40 minut (dle velikosti hranolků) na 180 stupňů do trouby. Pečte rozložené na plechu. K tomu si připravte zdravý dip a máte hotové zdravé mlsání k večernímu filmu. Kromě brambor takto můžete upéct i mrkev, papriku, batáty, dýni nebo třeba celer.




Vyhledávání článků podle věku